Ha kedd, akkor Hétvezér Est…
prof. Bardócz Zsuzsa: Génjeink harca a XXI. század kihívásaival

Erre az állatok teljesen degeneráltak lettek, egészségkárosító hatásokra figyeltek fel. Immunrendszerük legyengült, a génkezelt burgonyával etetett patkányok szervei: mája, szíve, agya a normálisnál kisebbek voltak. Tévedés kizárva: Pusztai az Aberdeeni Egyetem vezető patológusával dolgozott együtt, akinek a szakterületén 37 éves tapasztalata volt. Pusztait először ünnepelték a sajtóban, aztán lejárató kampányindult ellene. A világsajtót is bejárta, sőt a legmagasabb politikai köröket is megmozgatta ez az interjú. A házaspár szakmai tudományos munkájára ez az esemény máig kihat, hiszen arra hívták fel a világ közvéleményének a figyelmét, hogy a szellemet a palackból a tudomány kiengedte, amelyet oda már nem lehet visszaparancsolni, s mi több a a pénzhatalmi elit és a globális ,multinacionális vállalatok érdekeinek megfelelően, ezt a palackot, képletesen szólva már össze is törték. Bardócz Zsuzsát, 1990-ben a “Food-Gut-Microbial Interaction Unit” multidiszciplináris kutatóegység vezetőjévé nevezték ki. Kutatási területük a táplálékban előforduló biológiailag aktív vegyületeknek a bélrendszerre, bakteriális flórára, valamint a szervezetre gyakorolt hatása volt. A lektinek, enziminhibitorok és a poliamin bioszintézis gátlóinak hatását tanulmányozva került kapcsolatba több brit és európai a GM növényekkel dolgozó molekuláris biológussal. 2000-ben nyugdíjba ment, hazaköltözött. 2004-ben megszerezte az MTA Doktora címet. Több hazai egyetemen tanított, és 2007-ben professzorrá nevezték ki a DE AMTC EEMI-be. 2010-től nyugdíjba vonulásáig a VM munkatársa volt. Az utóbbi 10 évben a GM növények biztonságával foglalkozott. A mindannyiunkat érintő, rendkívül érdekesnek ígérkező szabadtéri előadásra - amely rossz idő esetén a MissTee teaboltban lesz megtartva – minden érdeklődőt szeretettel vár a Fejér Szövetség.
Prof. Bardócz Zsuzsa tudományos munkásságát a teljesség igénye nélkül is jelzik az alábbiakban felsorolt művek és számtalan nemzetközi szakfolyóiratban megjelent publikációi, illetve hivatkozások tudományos munkásságára:
Pusztai Árpád és Bardócz Zsuzsa (2002): A genetikailag módosított élelmiszerek Biztonsága.
(A könyv itt olvasható: http://vitaminbank.hu/sablon/ebook/index.htm)
Lectins: Biomedical Perspectives (Pusztai, A. and Bardócz, S., eds) Taylor & Francis,London, Polyamines in Health and Nutrition (Bardócz S. and White A., eds) Kluwer Academic Publishers, Boston, USA. COST 98: Effects of Antinutrients on the Nutritional Value of Legume Diets. 1-6. kötet European Commission, Brussels COST 916: Bioactive Plant Cell wall Components in Nutrition and Health. 1. kötet European Commission, Luxembourg, Belgium. COST 917: Biogenically Active Amines in Food. 1-4. kötet European Commission, Luxembourg, Belgium.Digestion46, 308, J. Nutr. Biochem. 4, 66 , Biochim. Biophys Acta 1034, 46 , Brit. J. Nutr. 73, 819 , Trends Food Sci. Techn. 6, 341
(A könyv itt olvasható: http://vitaminbank.hu/sablon/ebook/index.htm)
Lectins: Biomedical Perspectives (Pusztai, A. and Bardócz, S., eds) Taylor & Francis,London, Polyamines in Health and Nutrition (Bardócz S. and White A., eds) Kluwer Academic Publishers, Boston, USA. COST 98: Effects of Antinutrients on the Nutritional Value of Legume Diets. 1-6. kötet European Commission, Brussels COST 916: Bioactive Plant Cell wall Components in Nutrition and Health. 1. kötet European Commission, Luxembourg, Belgium. COST 917: Biogenically Active Amines in Food. 1-4. kötet European Commission, Luxembourg, Belgium.Digestion46, 308, J. Nutr. Biochem. 4, 66 , Biochim. Biophys Acta 1034, 46 , Brit. J. Nutr. 73, 819 , Trends Food Sci. Techn. 6, 341
Az előadás ideje: 2015. Június 09. kedd 19.00 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, Országzászló tér (eső esetén Miss Tee Teabolt)
Fejér Szövetség Sajtószolgálat
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése