2016. június 13., hétfő

A Petőfi kutatás újabb eredményei Barguzinból

Petőfiért! - Tyivanyenko professzor látogatása az MVSZ-nél

Pénteken, június 10-én a Magyarok Világszövetségéhez látogatott Alekszej Vasziljevics Tyivanyenko professzor, a neves burjátországi Petőfi-kutató, ahol fogadta őt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, és Fuksz Sándor elnökhelyettes, az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának koordinátora.

Tyivanyenko professzor az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának meghívására érkezett Magyarországra. A burjátországi kutató, akinek meghatározó szerepe volt a '80-as évek derekán Petőfi Sándor barguzini sírjának azonosításában, most földereklyét hozott a barguzini Petőfi-sírról, amelyet ünnepélyesen átadott a Magyarok Világszövetsége elnökének, Patrubány Miklósnak. A.V. Tyivanyenko átadta legfrissebb Petőfi-kutatásait összegző, frissen megjelent orosz nyelvű könyvének egy dedikált példányát és felajánlotta a Magyarok Világszövetségének a magyar nyelvű kiadás jogát. Patrubány Miklós köszönettel elfogadta a felajánlást és vállalta, hogy a magyar nyelvű kiadást a Magyarok IX. Világkongresszusa idejére kiadják.

A felek megállapodtak abban, hogy június 16-án, csütörtökön 11 órakor közös sajtótájékoztatót tartanak az MVSZ székházában, amelynek során Tyivanyenko professzor bemutatja frissen megjelent Petőfi-könyvét és legújabb kutatási eredményeit.

MVSZ Sajtószolgálat

8904/160610

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

"A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu  honlapon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése