2018. november 16., péntek

Három megnyitó egy héten belül három hajdani észak-, közép- és nyugatmagyarországi vármegyében ...

Három megnyitó egy héten belül 
három hajdani észak-, közép- és nyugat-magyarországi vármegyében ...
s közeleg az évi utolsó megnyitója messze keleten, a Székelyföldi Borszéken.

2018. november 10-én, szombaton nyílt meg ünnepélyes és méltó keretek között Debrecenben Dr. Gál Erzsébet, a kiállítást gondozó alapítvány képviselője és Bakó András középkelet-magyarországi terjesztő közreműködésével a 39. állomásán a vándorkiállítás.
https://youtu.be/l-hnoajVk0I
Részlet a Gregorovits Lipót Alapiskola irodalmi színpadának
műsorából a Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítás
40. megnyitóján a Jókai Kultúrház színpadán
2018. november 14-én, szerdán Dunaszerdahely közelében Fórizs József észak-magyarországi terjesztő és Dr. Boór Ferenc, a vándorkiállítás koordinátora vett részt a felvidéki Jókán a helyi iskola emléknapjai keretében rendezett rendkívül felemelő 40. megnyitón, melynek hangulatát Fórizs József jóvoltából a képre (jobbra) kattintva átélheti, aki megtekinti az általa készített videó felvételt.
A kiállítás külön sikere, hogy a Gregorovits Lipót Magyar Tannyelvű Alapiskola igazgatója a megállapodást aláírva vállalta a felvidéki terjesztői szerepet is és már decemberben egy újabb, szomszédos magyarlakta település iskolájában nyílik meg a kiállítás.

https://photos.app.goo.gl/oXydm7DYRZFtUNR1A
A képre kattintva a berhidai megnyitóról készült képgaléria
2018. november 15-én, csütörtökön Berhidán nyitotta meg Sajó Mária, a Fejér Szövetség társelnöke és Varga János (fehérvári Bolyai szakértő) 41. alkalommal a vándorkiállítást.

S alig, hogy túl voltunk e megnyitókon, érkezett a hír, hogy az évi utolsó állomás otthona és megnyitó helyszíne újra egy székelyföldi település, Borszék lesz, ahol 2018. november 24.-től tekinthetik meg székely nemzettestvéreink a tárlatot.
- Honnan a lendület? - kérdezhetnők.
- A szerzőtől. A nyughatatlan nyugalmazott egyetemi tanártól és múzeumigazgatótól, kinek munkásságáról szóló híradások máig megtalálhatók a világhálón. A vándorkiállítás 40. megnyitóját követően ezeket gyűjtöttük itt alább össze.

Hírek a vándorkiállításon innen és túl, a régmúltból,
avagy híradások Pálfi György tudománytörténeti kiállításairól (máig a világhálón) a vándorkiállítás meghirdetése előtti időből, mikor maga szerző és az általa korábban elnökölt Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány terjesztette csupán a kiállítást az Egyesült Államoktól Ausztráliáig és itthon.
2016. augusztus 16-21. Tudománytörténeti kiállítás a Magyarok IX. Világkongresszusa keretében (a szerző, a gondozó, a kiállításnak helyet biztosító Magyarok Világszövetsége és a tudománytörténeti kiállítás felelőseként felkért kongresszusi szervezőbizottsági tag és megyei MVSZ elnök, Dr. Boór Ferenc ekkor rögzítették írásbeli megállapodásban szándéknyilatkozatukat, hogy a Világkongresszus ajánlásával és a Magyarok Világszövetsége támogatására is számítva indíthatja meg vándorkiállítás formájában a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány - a szerző és nevezett szakértők közreműködésével - Pálfi György szellemi alkotásának terjesztését).

A tisztán látás érdekében tájékoztatásként összeállította és továbbította a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése