2011. december 27., kedd

Az állami támogatástól 2000 óta megfosztott MVSZ segített a megtámadott fehérvári fiatal sorsán

De profundis - Ünnepi üzenet mélységből

November 17-én, csütörtökön este Székesfehérváron történt: az áldozat, egy tizennyolcadik életévét két nappal korábban betöltött fiatalember hazafelé tartott, amikor két cigány megállította. Előbb az időt kérdezték tőle, majd pénzt kértek. Amikor a fiú nem reagált, úgy megütötték, hogy négy foga gyökerestől kitört, és felszakadt fogínytartó csontja is. Az áldozat apja még aznap nyilvánosságra hozta a szörnyűséget a világhálón.

A minden magyart hozzá tartozónak tekintő szervezet elnöke két nappal később, Szent Erzsébet napján, esti böngészés közben talált rá az elképesztő székesfehérvári történetre a világhálón. Ekkor már tudvalevő volt, hogy legkevesebb hatszázezer forintba kerül majd a kivert fogak pótlása, és a kétségbeesett család nem tudja honnan előteremteni az erejét meghaladó összeget.
Az elnök még aznap a szervezet egy svájci tisztségviselőjén keresztül egy ugyancsak Svájcban élő fogorvoshoz fordult, aki maga is tagja a szervezetnek, és aki arról nevezetes, hogy világraszóló gyógyítói képességeit rászoruló magyaroknak ingyenesen bocsátja rendelkezésére. Dr. Prezmecky László, a gyógyító még aznap visszajelzett: ha a család elfogadja, kész ingyenesen megműteni az áldozatot.
Már csak az áldozatot kellett felkutatni, mert a híradások névtelenül említették őt. A minden magyart hozzá tartozónak tekintő szervezet számára ez nem jelenthetett akadályt. Az elnök a szervezet egyik fehérvári tagját kérte meg. A felkutatott édesanya hitetlenkedve és tartózkodva fogadta az ismeretlenek jelentkezését. Napi többszöri levélváltással sikerült a távoli gyógyító számára az áldozat állapotát részleteiben ismertetni: bár a sürgősségi fogászati ellátás megtörtént, egy újabb műtét halaszthatatlannak tűnt.

Dr. Prezmecky László Budapestre repült és egy fogorvos professzor barátja magánklinikáján elvégezte élete egyik legnehezebb műtétét. Tizenöt éve nem volt ilyen nehéz műtéte, mondta a sokórás beavatkozás után, hiszen a barbár támadás nyomán alig maradt ép rész az áldozat szájában. Szerencsére hozott magával abból a vadonatúj csontpótló anyagból, amelyet még Svájcban is csupán néhány fogorvos ismer.
Történt mindez teljesen ingyenesen.

És történt e műtét – szinte sorsszerűen – december 5-én. Annak a napnak a hetedik évfordulóján, amikor a minden magyart hozzá tartozónak tekintő szervezet a magyar állampolgárságnak a külhoni magyarok számára történő visszaadását népszavazás tárgyává, és ezzel immár megkerülhetetlenné tette. A politikum által kisemmizett, jobb sorsra érdemes szervezet a székesfehérvári fiúnak magyar összefogással történt, látványos megsegítésével küldi a maga üzenetét: magasztosat a mélységből.

Ahhoz, hogy a szentestét az áldozat emberhez méltón, hiánypótló fogsorral ünnepelhesse, már csak egy újabb jótevőre, Dr. Prezmecky László egyik veszprémi fogorvos barátjának felajánlkozására volt szükség.
Ez is megtörtént. Karácsonyi ajándékként.

Kelt 2011-ben, Karácsony másodnapján

MVSZ Sajtószolgálat
7374/111226

Ui.
Szereplők: a névtelenséghez az átélt szörnyűség miatt továbbra is ragaszkodó áldozat: K.M., 18  éves székesfehérvári fiatalember; a szervezet székesfehérvári tagja: Dr. Boór Ferenc; a szervezet svájci tisztségviselője: a bázeli Felber Zoltán; a minden magyart hozzá tartozónak tekintő szervezet: a Magyarok Világszövetsége; az elnök: Patrubány Miklós; a gyógyító, Dr. Prezmecky László, aki egy magyar családban, tizenhetedik gyermekként látta meg a napvilágot, a Trianonban elcsatolt Komáromban.

Eddig az MVSZ sajtóhíre.
Mi pedig most már megírhatjuk, hogy hogyan is történt.

    2011/11/25 Magyarok Világszövetsége elnök
        K...-né R... Anikó részére
        Székesfehérvár

        Kedves Asszonyom!

        Köszönöm bizalmát.
        A történtektől, amelyekről a világhálón keresztül értesültem, teljesen elborzadtam. Ezért magam jelentkeztem, és kértem az Ön bántalmazott fia számára segítő kezet.

        Bázelben élő tagtársunk, Dr. Prezmecky László, aki ott egy implantológiai intézetet vezet, felajánlotta segítségét.

        Az ő segítsége abból áll, hogy kész saját költségén Magyarországra utazni és kérésünkre, az Ön fiának fogpótlását ingyenesen elvégezni. Ám ennek csak akkor van realitása, ha a fiú állkapcsa renden van, és nincs gyógyulatlan áll-, vagy arccsont törése.

        Én, mint a Magyarok Világszövetségének elnöke kezeskedem Önöknek Dr. Prezmecky László szakmai felkészültségéért, és jóhiszemű, ember- és magyarbarát felajánlásának tiszta szándékáért.

        Javaslom, hogy lépjenek egymással közvetlen kapcsolatba azért, hogy a főorvos úr közvetlenül feltehesse Önöknek azokat a kérdéseket, amelyek alapján dönthet a szükséges kezelésről és annak lebonyolításáról.       

        Amennyiben elfogadják felajánlásunkat, akkor továbbítani fogom a főorvos úrnak ezt a levélváltásunkat.     

        Válaszára várva búcsúzom, és maradok
        tisztelettel és szeretettel

        Patrubány Miklós István Ádám,
        a Magyarok Világszövetségének elnöke



        From: Anikó K...-né R...
        Sent: Friday, November 25, 2011 9:29 AM
        To: mvsz
        Cc: fejerszovetseg@gmail.com
        Subject: Re: Roma támadás (SÜRGŐS FOGÁSZATI SEGÍTSÉG)

        Tisztelt Patrubány Miklós Úr!

        Dr. Boór Ferenc válasza alapján merek írni Önnek, bár hozzáteszem, félve.
        Amennyiben tudnak segíteni, hogy fiamnak ismét lehessen foga, nagyon köszönöm???? Bocsánat, de nem is tudom, hogy mit írhat egy anya ilyenkor. Fiamat sajnos olyan trauma érte, hogy nem tud, nem akar a támadásról beszélni. Orvosok szerint még várjunk, ez még természetes.
        A foga miatt tegnap teljesen elkeseredtünk. Varratszedés megvolt, de csak annyi választ kaptunk, hogy 2 hónap sebgyógyulás, az implantátum pedig még több hónap, mert a csontozattal is van valami. Ezt nem is értem, mert 2-szer kérdeztem az doktornőre, hogy ez a csont most mit takar, mennyi idő a gyógyulás? Válasza az volt, hogy hosszabb idő, mint a sebgyógyulás és honnan tudok én a fogtartó csontról? Onnan, hogy bent voltam és hallottam, mikor egy másik orvossal beszélték.
        Tanácstalanok vagyunk, most 2 hónap, meg még több hónap, utána ha valaki esetleg tud segíteni támogatással, csa, akkor lehet foga a fiamnak?
        Teljesen nem tudom mit tegyünk, pénzünk nincs, de nem panaszkodom, átlagos albérleti életet élünk, tisztességgel felneveltük 3 gyermekünket, soha nem fordultam segélyért sehova.
        Nem tudom, hogy kihez tudok fordulni a Károsultak Szövetsége is megkeresett, de én 3 hónap alatt nem tudom benyújtani a számlákat, mert ebben az esetben talán tudnának valamekkora összeggel segíteni.

        Fogorvos ismerősünk nincs. Fiam csak egy dolgot említett, ha nem kellene megint agyon szurkálni a sebét és altatásban megoldható lenne.

        Ha bármiben tudnának segíteni, nagyon megköszönném gyermekünk nevében is, hiszen szegény nem tehet róla, hogy ő csak békésen szeretett volna haza jönni.

        Nagyon köszönöm megkeresésüket!



        2011. november 25. 1:22 Fejér Szövetség írta, <fejerszovetseg@gmail.com>:

        Kedves Anikó!

        Köszönöm a bizalmát. Megértem. Főként, hogy magam is sokat megéltem.
        Máris továbbítom Patrubány Miklós elnök úrnak, aki hozzánk fordult már napokkal előbb, hogy derítsük ki a sérültet, hogy segíthessen. Nagyon remélem, hogy egyenesbe kerülhet az ügy. Minket megtalálhat minden kedden este 7 órától (jövő héten kivételesen már 6 órától) a Technika Házában. Feltétlen javaslom, hogy Ön vagy valamely családtagja, vagy akár mindahányan, látogassanak el jövő hét kedden a Hétvezér Estre. Ott találnak, nemcsak engem, hanem egy igaz közösséget, akik segítettek már komolyabb ügyekben is egymáson és máson. Mivel most éppen egy igen ismert előadó látogat meg minket, nyugodtan eljöhetnek, hiszen a nagy tömegben csendesen el is vesznek, ha engem nem keresnek, de engem úgyis azonnal megismernek.
        Addig is kérem, hogy tájékoztasson minket, hogy mik a fejlemények!
        Még egyszer köszönöm jelentkezését.

        Honlapunk: http://fejerszovetseg@gmail.com
        telefonom: +3622301532 avagy +36302038648
        Címem: Udvardi u. 34. (holnap többnyire itthon tartózkodom)
        Bátran keressen! Szombaton az elnök úrral személyesen is találkozom. Jó volna tudni, hogy addig már sikerült-e Vele személyes kapcsolatba kerülnie.

        Kedves Miklós!
        Az igazság az, hogy előbb is célba érhettem volna, de megvallom, előbb megvártam sikerül-e ezt mindennemű pártokon kívül elérnem. Sikerült, a Jóisten jóvoltából. Anikó jelentkezett.
        Továbbítom az üzenetet.
        Járjatok jószerencsével!
        Az Isten áldja meg a svájci orvost, hogy megoldást találjon fehérvári testvérünknek!
        Nagy tisztelettel és szeretettel:
        Ferenc (az öreghegyi)


        2011/11/24 Anikó K...-né R...

        Tisztelt Dr. Boór Ferenc Úr!

        Sógorom hívta fel figyelmünket a Fejér Megyei Hírlapban megjelent bejegyzésére.
        Az én fiamat érte a támadás, de már félve írok. Van egy szervezet, aki gyűjtene nekünk, (sajnos nem nagy sikerrel), de ott is olyan bejegyzések vannak, hogy én ezt már nem bírom kezelni.

        Egyetlen dolgot szeretnék, hogy minél előbb legyen a fiamnak foga. Sajnos épp ma voltunk varratszedésen, nagyon elkeseredtünk.

        Nem akarunk pártok reklámtáblája lenni, csak a fiam az elsődleges, semmi más nem számít. Egy dolog tudna boldoggá tenni, ha minél rövidebb és főleg fájdalom mentesebb lehetne a felépülése.

        Köszönöm a megkeresését!
        Üdvözlettel: K...-né R... Anikó


S az FMH hír, s a hozzászólások (köztük a megoldás kiindulópontja is itt olvasható):

1 megjegyzés:

  1. Köszönet a Jóistennek!

    Feladó: Fejér Szövetség
    Dátum: 2011. december 23. 19:52
    Tárgy: Re: Visszajelzés - RE: Roma támadás (SÜRGŐS FOGÁSZATI SEGÍTSÉG)
    Címzett: Anikó K...-né R...
    Másolatot kap: Fejér Szövetség

    Kedves Anikó!

    Köszönöm szívből jövő jókívánságait a "fejérek" nevében is. Ezúttal a legszebb ajándék, amit a Jóisten küldhetett, Öntől érkezett, mint hír.
    Levelét, megvallom, megkönnyeztem egy kicsit. Köszönöm a bizalmat, hogy írt, hogy levélben megkeresett, s így joggal kétségbe esett fiának testi-lelki felépüléséhez a magunk erejével hozzájárulhattunk mi is. S köszönöm bizalmát, hogy megírta a folytatást is.

    Igaz nagy öröm olvasni, amit a svájci orvos tagtársunkról írt, s különösen, hogy - ha jól értem - itthon is lelkiismeretes orvosok kezeibe került. Fontos ez, hiszen tudjuk, a gyógyulás hosszabb folyamat, mint egy, vagy két sikeres műtét.

    Kívánok fiának és Önnek, családjának is sok erőt, lelki nyugalmat és bizalmat a teljes felépüléshez, s ahhoz, hogy mihamarabb megéljék, hogy az egész nem több, csupán viharos emlék!

    A legnagyobb szeretettel és bizakodó figyelemmel a továbbiak iránt kívánok én is áldott és békés Karácsonyt és örömökben gazdag új esztendőt a fiúnak, Önnek és családjának magam és közösségünk nevében is!

    Szeretettel:
    Dr. Boór Ferenc és a "fejérek"
    Fejér Szövetség
    http://fejerszovetseg.blogspot.com


    2011/12/23 Anikó K...-né R...

    Tisztelt Dr. Boór Ferenc és Dr. Patrubány Miklós!

    Családunk nevében szeretnénk megköszönni, hogy megkeresték Dr. Prezmecky Lászlót, ezzel nagyon nagy segítséget nyújtva nekünk.
    Dr. Prezmecky igen lelkiismeretes, egy műtéten túl vagyunk, és svájcból még abban is segít, hogy itt Magyarországon a további szakmai felügyelet alatt álljon fiúnk. Amit külön szeretnénk megköszönni, hogy végre igen lelkiismeretes és emberséges orvosokkal vagyunk körülvéve.

    Békés, Boldog Karácsonyt kívánunk Önöknek és Kedves családjuknak is!
    Kasza család

    VálaszTörlés