2011. március 17., csütörtök

Egy alkotmány nélküli törvényes üzlet ...

Egy alkotmány nélküli törvényes üzlet hogy jön létre?

Pénzzel. Pénzzel, amihez Neked közöd nincs, de anélkül már semmit sem tudsz venni és enni.

Pénzzel, amelynek a neve forint, de a pénzt kibocsátó, kezelő bankok közt jószerével mára  már egyetlen magyar sincs.
S egyébként is, a Te pénzügyeid leglényegesebb kérdései, a pénz maga, a Tőled már teljesen függetlenül működő MNB hatáskörébe tartozik. Értsd! A pénz a nevében Magyar Nemzeti, működésében viszont nemzetközi Bank hatáskörébe tartozik, amelynek elnökét 9 évre (!) - 3 évvel hosszabb időre, mint a köztársasági elnököt és 5 évvel hosszabb időre, mint a kormányfőt - nevezik ki a képviselőid, a honatyáid és honanyáid elé terjesztett tákolt alkotmányod szerint. Kinevezik azok, akikhez négy évig közöd sincs, miután szavaztál és szabad mandátumuk, és a minden kényszer nélkül is bizonyítottan jól működő lelkiismeretük szerint szavaznak időnként arról a nevedben - persze, Téged képviselve -, hogy az MNB elnökeként kinél legyen a kulcs, mindennek a kulcsa, mikor  mindened van vagy semmid sincs, de mindenképp pénzen avagy pénzért, amit a nemzetközi üzletekben nemzetközi jólétre, vagy manapság leginkább csak nemzetközi ételre tudsz váltani. Nemzetközi, avagy internacionalista, vagy már az sem, csak "KÚL"!

S még hogyan is?

Hagyományt felrúgva. Íratlan és írott alkotmány nélkül, avagy azt mellőzve. Akár törvényesen is. Szabályszerűen. Számonkérés és felelősségre vonás nélkül.
Felelősség? Azt kérdezed, hogy az mi? Hja? Akkor ne csodálkozz, hogy az van, ami van, vagy nincs!
Azaz Neked semmi! S ez lesz benne a legfőbb szabály, törvény, sőt, most már alkotmányod is!

S még hogyan?

Úgy, hogy elhiszed, hogy ehhez Neked közöd sincs. Jogod sincs, tehát felelősséged sincs. Hiszed, hiszen abban sincs felelősséged, hogy unokáid mit fognak enni, avagy melyik országban fognak élni? Avagy, ha itt, akkor mi szerint?! Megszoktuk, hogy semmiért sem felelünk, ami a jog szerint jogosan velünk történik.

Szóval, milyen is egy alkotmánymentes üzlet?

Hát, ebben az országban csak ilyen van, azaz más sincs!
Vagy szerinted az, amit itt olvashatsz alul, az összeesküvés elmélet, avagy teljesen egyedi? 
Más történt a mozdonnyal, izzóval, busszal, teherautóval, lóval, marhával, disznóval, libával, csirkével, tejjel, csokoládéval, almával, meggyel, búzával, liszttel, ..., mint a répával, cukorral? Hmmmm?

Döntsd el Te! Döntsétek el Ti! Abszurdisztán vagy Magyarország az, ahol ez megtörténhetik százszor és még nem egyszer, hanem ha kell, hát ezerszer, mire megértjük, hogy nem mese az, ami történik.

Egy barátom mesélte a történetet, amit most leírok.

Pár éve megjelent néhány ,,tisztességes" kereskedő Szerencsen és környékén. Felderítették a nagyobb összefüggő cukorrépa földeket, gazdáikat megkeresték. Ajánlatot tettek a földek két-három éves bérletére. Előre kifizetik a bérletet, a szerződés lejárta után a gazdáé marad a föld, szólt az ajánlat. Rendeltetésszerűen használják, nem lesz gond a talajjal. Vonzó volt az ajánlat, a bizonytalan termés helyett egy biztos bevétel, annyit hoz a bérlet, mint a jó termés esetén az átvevő ad. Ráadásul dolgozni sem kell, aggódni az időjárás miatt. A pénz is itt lenne, előre két három évre. Ki tudja, mi lesz itt két év múlva, ez meg biztos.

Nem bíztak azonban a gazdák a tetűhintásokban, nincs jó hírük. Amerre járnak, kifizetetlen számlák, becsapott gazdák emlegetik őket. Mit tegyenek? Ügyvédek sora segít a szerződések megfogalmazásában. Sikerül. Némi ajvékolás után aláírják a kereskedők a bérleti szerződéseket. Jön a vetés ideje. A magyar gazda kíváncsi, mit ültet a bérlő a földbe. Hiába adta bérbe, mégis csak az övé, az ő földje. Kimegy a határba, semmi mozgás. Kimegy másnap is, de semmi. Nem érti a dolgot.
 Az első évben az új ,,gazda" nem ültetett semmit. Aztán a másodikban sem. Nem azért bérelte a földet, hogy ültessen bele, fáradjon vele, naponta aggódva nézzen az égre, hol esőt, hol napsütést kérve a Teremtőtől. Más tervei voltak az új gazdának.

A cukorgyár az ősz beköszöntével várta a répát. Jött is egy kevés, a kicsiktől, akik nem adták bérbe a földet, illetve azoktól, akik nem hittek a kufároknak. Erre azonban nem lehetett alapozni a termelést. A környéken répa nincs, külföldről hozatni költséges. Csökken a termelés a gyárban. A feleslegessé vált dolgozóknak felmondanak. A harmadik évre addig jutott a dolog, hogy bezárták a gyárat. Nem érdemes cukorrépát termelni a parasztnak, ezért nem foglalkoznak vele, áll a hírekben. Ha nincs répa, nincs termelés, nem kell a gyár sem. Az üres gyárat őrzik, a fémek kelendőek a környéken. Az őrzés is tetemes összeg. Jön az ötlet, bontsuk le. Egyszeri költség, nincs vele többet gond. A jó ötletet hamarosan a tettek követik. Rohammunkában ledózerolják a  cukorgyárat. Mire a régi gazda visszakapta a földet, lejárt a bérlet arra már fölösleges volt répát ültetni, nem volt hova, kinek leadni.
 
Fenti minta jól működik, behelyettesíthető a répa más terményekre is. A következmények láthatóak. Munkanélküliség, emelkedő árak, elégedetlenség. Természetesen a valódi felelősök a háttérben maradnak. Az általuk irányított médiában a hír annyi ezzel kapcsolatban, hogy a paraszt nem termel, nem éri meg neki, ezért kell nekünk többet fizetnünk a cukorért. Így lesz a parasztból bűnbak, akit naponta szidunk, ha elkészül a teánk, kávénk, vagy ha lesz még mit befőzni a nyáron. Zárójelben jegyezném meg,  hogy az ősi, nálunk honos gyümölcsfák szaporítása is tilos. Csak az uniós fajtákat lehet szaporítani. Azt, amelyiket évente többször kell permetezni, mindenre érzékeny. Mákot is csak olyat ültethetünk, amit ők engedélyeznek. Fogalmuk sincs róla Brüsszelben, milyen íze van egy jó kis házi tökös-mákos rétesnek. Vajon a mi gyerekeink, unokáink tudni fogják?
Csak a változás állandó!  Minden más dinamikusan stagnál!

Úgy-e, nem érdemes erről egy szót sem ejteni, hogy az országgyűlési képviselőd, akit Te választottál, az mit fog szavazni, mikor áprilisban jó pénzért, a Te adódból merészel nélküled, sőt, anélkül, hogy ő értené, hogy mit tesz, ALKOTMÁNYOZNI!?

Hja! Persze, hiszen ő nem tartozik Neked beszámolóval, hiszen abban, hogy ő mit képvisel, a beleszólásod SEMMI! S ez annyira jó és annyira sikeres volt az elmúlt 22 évben, hogy ezt érdemes most már egy "ELSŐ EGYSÉGES ALKOTMÁNYBA" bebetonozni. Ettől fogsz Te jobban élni, nem kétszer, hanem százszor jobban. Sőt! Szaporodni!

Ferenc (az öreghegyi)
ui, de nem vicc:
- Melyik a legbárgyúbb avagy legbékésebb nép a világon?
- ????????????????
- Hát a magyar.
- ????????????????
- Mert az egyetlen nép a világon, amelyik még a saját belügyeibe sem szól bele.

Lehet kuncogni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése