2011. március 14., hétfő

Gratulálunk a Fehérvár TV-nek

Kedves Barátaink!

A Fejér Szövetség és vendégeinek, tagjainak költségén és a Fejér Szövetség szervező tagjainak köszönhetően megrendezett Energetikai Szemináriumról egy rövid híradást is készített a Fehérvár TV (talán képes beszámolót is, de azt nem sikerült megtalálni)!

Gratulálunk! S tán meg is köszönnénk, ha éppen azt nem felejtették volna el megemlíteni, hogy ezt a rendezvényt Fehérvár milyen társadalmi szervezetnek is köszönheti.

Ha megkérdeztek volna közülünk bárkit is, akkor elárulhatták volna akár azt is, hogy a rendezvény a Fejér Szövetség utolsó eseménye volt abban az épületben, amelynek díjtalan felhasználását a még néhány napig tulajdonos tulajdonosainak köszönhette eddig is. Persze lehet, hogy nagyon elkeserítő volt a szegényes körülmény, a leállt üzemi körülményeket tükröző helyzet, a különösebb díszlet nélküli.

Minden tiszteletünk a Napsugár Ablak Kft. tulajdonosainak és minden tiszteletünk a Fejér Szövetség azon tagjainak, akiknek e rendezvény létrejöttét köszönhetjük, sőt, ha névtelenül is, de még a Fehérvár TV híradását is olvashattuk.

S, ha már ők nem említették meg, mi megemlítjük, hogy a köszönet leginkább Koszó Józsefet és feleségét, Elisabethet és Kocsisné Magulya Zsuzsannát, Szövetségünk egyik hajtómotorját illeti!

Köszönjük, hogy vagytok és köszönjük ezt a rendezvényt is.

Megújuló energiák a középpontban

 Napjaink fontos kérdése a környezettudatos energiafelhasználás, hiszen a technológiai fejlődéssel együtt járó energiapazarló életvitel a természeti erőforrások kimerüléséhez vezethet. Fehérváron tartották az Alternatív Energia Szemináriumot.
Bár az Európain Unió meghirdette hatékony energiafelhasználást célul kitűző programját, hazánk energiaszükségleteinek kielégítését, több mint 90 %-os mértékben még mindig a fosszilis és nukleáris energiahordozók fedezik. Erre kívánta felhívni a figyelmet az az Alternatív Energia Szeminárium, melyre vasárnap Székesfehérváron várták az érdeklődőket. A programon az úgynevezett megújuló energiák, azaz a napenergia,  szélenergia,  vízenergia, biomassza és a geotermikus energia felhasználási lehetőségeiről esett szó. Beri Imre energetikus szakember a megújuló energiák mindennapi felhasználási lehetőségeiről beszélt a résztvevőknek.

Kiknek is? Hol is? Kinek a szervezésében is? Miért is?
Hja! Persze! A résztvevőknek. Fehérváron. Fehérvár szervezésében. EU megfelelésből. Úgy-e?!

Még a végén elhisszük, hogy létezünk is, ha névtelenül is, meg helytelenül is, na meg EU ide és oda is!!!

forrás: http://www.fehervartv.hu/megujulo-energiak-a-kozeppontban

Kár, hogy a felvételt nem sikerült megtalálni sehol, hiszen ez volt közösségünk utolsó eseménye abban a teremben, amelyben nem egyszer zsúfolódtunk össze száznál többen is!

Fejér Szövetség Sajtószolgálata
2011/03/14/1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése