2011. október 18., kedd

Gyógyuljatok leszbikusok és homokosok! Tiltakozzatok, hogy "multik, ránk ne hivatkozzatok!"

A gyerekek nincsenek jól és a felnőttek sem,
ha az alábbi reklámot olvassák

Ha Székesfehérváron a Fő utcán bemegy az ember a T-pont nevű multinacionális távközlési üzletbe, tapasztalja a jól szervezettséget.  A falakról ránk néző képek, újabb és újabb távközlési szolgáltatások igénybevételére biztatnak. Itt semmit nem bíznak a véletlenre. Reklámjaiknak azonban egyéb, tudatos agymosó küldetése is van.  Egy tartós kivitelű reklám képen filmet hirdetnek, mely elérhető 2012. augusztus 31-ig.
Címe: „A  gyerekek jól vannak.”

Idézem a cím alá írt szöveget:

„A leszbikus pár, Nic és Jules együtt nevelik. két tinédzser gyermeküket. A srácok annakidején mesterséges megtermékenyítéssel fogantak …” Megtudhatjuk azt is, hogy a film vígjáték. Kinek víg ez a játék?

A telefonokat értékesítő üzlet falán olyan filmet reklámoznak, ahol a szülők homokosok, a gyermekek nem természetes úton születtek.
A reklám nem a hagyományos családmodell híve. Mit keres ott a falon?  Vajon Szent István városában van-e olyan helyi rendelet, mely a jó ízlést, közerkölcsöt sértő reklámokat tiltja?  Vannak-e olyan törvényeink, melyek kordában tarthatják a multik alaptevékenységtől független reklámjait?

Az Európai Unió 2005-ben kibocsátott, „A demográfiai változások kihívása és a nemzedékek közötti szolidaritás  új formái” címet viselő Zöld Könyvet. A tanulmány bevezetőjében olvasható: „Napjaink Európájában tartósan alacsony a termékenységi arány: már nem éri el a reprodukcióhoz szükséges mértéket sem.”

A Zöld Könyv megállapításai szerint az európaiak több gyermeket szeretnének vállalni, de a döntési szabadságukat korlátozó különböző körülmények miatt, elkedvetlenedtek. Kérem, ne kedvetlenedjen el senki! Egyesületünk, a Fehérvári Polgári Védegylet egy éve harcot hirdetett meg a ”terhes anya” kifejezés használata ellen. Fejér megyében ez a kifejezés már egészségügyi intézményekben nem található. A szabály és jogalkotók segítségét viszont kérnénk, hogy a multik értékromboló tevékenységét akadályozzák meg. Mi követelni fogjuk, hogy az üzletből távolítsák el az értékromboló reklámot.

Kérünk mindenkit, hogy határozottan lépjen fel az ehhez hasonló negatív jelenségekkel szemben.
                                                               Kaszás István
                                                                   elnök               
                                               Fehérvári Polgári Védegylet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése