2011. október 13., csütörtök

KAMU kapu - velencei GAGYI - hamuka KAPUT(t)?!

Először is lássuk a cikket az FMH-ból, s azután, a folytatásban pedig a véleményünk!

Áll a projekt, feljelentést tesz az önkormányzat a Velencei-tó Kapuja miatt

Velence - Velence képviselő-testülete kedden rendkívüli, zárt ülést tartott, s határozatokat hoztak többek között ismeretlen tettes ellen kezdeményezett feljelentésről is döntve.

2011. október. 12. szerda | Szerző: Tihanyi Tamás
forrás: fmhonline.hu




A képviselő-testület szerint a város érdeke, hogy folytassák... (Fotó: Gregority Antal)

Mint azt már többször megírtuk,  az utóbbi hetekben leálltak a Velencei-tó Kapuja elnevezésű,  kiemelt európai uniós turisztikai projekt kivitelezési munkálatai. Az ok: a kivitelezési munkákat korábban közbeszerzés útján elnyert K+K Bau-Profil Zrt. ellen szeptember 13-án felszámolási eljárás indult, ezért a cég az építési munkát felfüggesztette és levonult a munkaterületről.  Az önkormányzat lezárta és  őrizteti az építési területet. A testület október 11-i rendkívüli, zárt ülésén több határozatot hozott a projekt "megmentése" érdekében, s ezekről közleményben tájékoztatták lapunkat.   Velence testülete   mérlegelve a projekt leállításával és folytatásával kapcsolatos települési érdeket, egyértelműen arra az álláspontra jutott, hogy a projekt folytatása, illetve befejezése a város érdeke. Ennek megvalósítása érdekében a testület  felkérte a polgármestert, hogy az építés folytatásához és befejezéséhez szükséges támogatói egyeztetéseket folytassa le, illetve készítsék elő a folytatáshoz szükséges újabb közbeszerzési eljárást.

A testület a felszámolás alatt álló K+K Bau-Profil  Zrt.-vel  2010. július 16-án kötött, majd 2011.  augusztus 22-én módosított vállalkozói szerződést felmondja, és egyben benyújtja kötbér- és kártérítési igényét. A képviselők felhatalmazták  a polgármestert, hogy a felmondáshoz kapcsolódó jogi lépéseket, mint például a hitelezői igény bejelentését, haladéktalanul tegye meg. A képviselő-testület a zalaegerszegi cég   felszámolója, a TM-LINE Felszámoló, Gazdasági Tanácsadó ZRt. ügyvezetőjétől kapott előzetes tájékoztatás, valamint a hivatalos értesítőben közzétett K+K Bau-Profil Zrt. tavalyi  mérlegadatai alapján  ismeretlen  tettes ellen büntető feljelentést tesz az önkormányzati és állami pénzek eltulajdonításának  tárgyában.



Kérdéseink:
1.) Az önkormányzatnak, személy szerint a választás másnapján a beruházást gőzerővel elindító polgármester asszonynak csupán joga és fizetése van, felelőssége nincs?
2.) Ismeretlen tettes? Miért? A szerződést kik között kötötték? Ismeretlenek között?
3.) Továbbra is kérdés a beruházás látszólagos és egyetlen előnye: hány munkahely ér annyit, hogy egy egész község lakosságától, sőt, magyarok sokaságától lehessen egy szabad tóparti pihenő és üdülő körzetet elvenni, egy tóparti zöldterületet európai kirakat "prodzsikt" címen csak pénzért élvezhető, környezetidegen "pláza-kapuvá" vagy "velnesz-parti" parttá silányítani?

Nos, ha eddig nem tette meg valaki, akkor tessék a kezdetet újra megtekinteni, a helyhatósági választás másnapján, a devecseri és kolontári "vörösiszap katasztrófa" napjaiban elkezdett beruházás képeit http://fejerszovetseg.blogspot.com/2010/10/eppen-most-bontjak-velencei-to-keleti.html végigélvezni!


Véleményünk továbbra is:
1.) A Velencei-tó kapuja beruházás előítélet mentes megközelítéssel: GAGYI, megalapozott előítélettel: MUTYI!
2.) A beruházásért a felelősség elsősorban a - ráadásul bankgaranciát nélkülöző szerződést aláíró - polgármestert terheli, másodsorban az ellenjegyzőket, továbbá az önkormányzatot, de
3.) nem csupán a meggondolatlan, szakértelmet és hosszútávú gondolkodást és nemzeti érdekeket messze nélkülöző beruházásért, hanem a környezetkárosításért, az ellehetetlenülő üdülőkörzetért és Velence jövőjéért!!!
4.) További felelősség terheli az önkormányzati testületet azért is, mert a mai napig kitart amellett, hogy ennek a beruházásnak megkezdése és folytatása Velence érdeke és nem éppen ellentétesek ezzel Velence érdekei.

Fejér Szövetség Sajtószolgálata
2011/10/13/1

Vonatkozó korábbi híreink:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése