2011. október 13., csütörtök

Aki más tollával ... maga esik ... !

Nem pléh táblákat kéne állítani, hanem társadalmi és önkormányzati összefogással az egyetértést Székelyföld önrendelkezésének biztosításában elérni, s aztán ebbéli akaratunkat kinyílvánítani! Többek közt rovásírásos táblaállítással is. Hányszor kell ezt még elmondani!
Hölgyek és Urak! Nem elég a leckét felmondani, azt alkalmazni is kell, s nem épp a célt "elsikkasztani"!
Idézet változatlanul:

Leszavazta a fideszes többségű nagykőrösi képviselő-testület azt az előterjesztést, hogy a település határában rovásírásos helységnévtáblákat helyezzenek ki - írja a baon.hu. Nem kételkedünk a jobbikos képviselő jó szándékában, és személyében sem marasztaljuk el azért, mert behúzhatták a csőbe. Ez az egész história valójában a "szélsőjobbos tünetegyüttes" rajzolata.

A táblák kihelyezéséhez Dénes Dénes jobbikos települési képviselő kérte a legutóbbi ülésen a testület hozzájárulását. Közölte: a székely rovásokkal feliratozott táblák elkészültek, a közútkezelőnek nincs ellenvetése kihelyezésüket illetően, már csak az önkormányzati jóváhagyás szükséges. Válaszul Körtvélyesi Attila alpolgármester átadott Dénes Dénesnek három rovásírásos papírlapot, és felkérte, hogy mutassa fel, melyikre jegyezték Nagykőrös nevét.

A képviselőnek nem sikerült kiválasztania. – Ha ön sem tudja elolvasni, akkor kinek állítjuk? Akár latinul is kiírhatnánk. Nem látom a tábla kihelyezésének célját, értelmét - jegyezte meg az alpolgármester. Ezt követően a képviselő-testület leszavazta az indítványt - írja a baon.hu
Hunhír.info kommentár:
Nem kételkedünk a jobbikos képviselő jó szándékában, és személyében sem marasztaljuk el azért, mert behúzhatták a csőbe. Ez az egész história valójában egy "szélsőjobbos tünetegyüttes" rajzolata. Amikor divat lesz valamiből, aminek a felszín helyett sokkal nagyobb tartalmat kéne adni. Ez a radikáloldal egyik gyermekbetegsége. Ha kell, ha nem, jön elő a Szent Korona Tan, a rovásírás, a sok különféle származáselmélet úgy, hogy lassan már azt hiszi egy nemzeti oldalbeli: elég, ha ezeket a varázsszavakat kimondja, már le is tudja hengerelni a vitapartnert. De csak a varászszavakat szajkózza, mélyebb tudása, ismeretanyaga nincsen az adott témákból. Leginkább a mögöttes tartalmat hiányoljuk sok, a Jobbikkal, vagy a nemzeti oldallal kapcsolatos cselekedetekből, megnyilvánulásokból. Valamint az alapot, hogy a párt, illetve a hivatalos nemzeti oldal nem a székely rendtartás alapján épül fel. Évszázadokkal ezelőtt már tudták: egy társadalmi, politikai erő, csoport esetében nem az alulról jövő felépülés az első számú meghatározó és rendező elv, hanem hogy mindenki azt a posztot tölthesse be, amelyre tudása, szakértelme, cselekedetei alapján alkalmas. Amíg ezen a téren sem áll helyre a rend, addig a követ csak tovább görgetni lehet, de felemelni soha.

Ebből is lehet kiutat találni. Csupán meg kell tanulni bakot állni, s csak azután lóra szállni. Persze, a bakot se bízzuk a káposztára, miközben lőni sem tanácsos vaktában. 

Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése