2011. október 12., szerda

Csíkszeredában megerősített testvérvárosi kapcsolat

MEGERŐSÍTETTÉK A TESTVÉRVÁROSI MEGÁLLAPODÁST
forrás: http://szereda.ro/hu/hir.php?id=1233&ac=m601


A március 12.-i, székesfehérvári szerződés aláírást követően a két megyei jogú város polgármestere Csíkszeredában is ellátta kézjegyével a testvérvárosi megállapodást. Szombaton, október 8-án Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának házasságkötő termében bensőséges ünnepség keretében írták alá a dokumentumot, ezzel is megerősítve a városok közötti együttműködést.


Amint azt Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, egy olyan együttműködésről tettek hitet írásos megállapodás formájában is, mely nem a városok vezetősége között jött létre, hanem működik már a sport, kulturális és oktatási intézmények között, és amely már ma tartalommal van megtöltve. Szent István városának elöljárója szerint ez a biztosíték arra, hogy a kapcsolat a jövőben is erősödni fog. Mint mondta, egy évvel ezelőtt, amikor Székesfehérvár vezetését a fehérváriak bizalmából megkapták, azt a célt is kitűzték maguk elé, hogy Szent István városaként a történelmi szerepből fakadó feladatot és felelősséget is vállalják, melyben kiemelt szerepet kell kapjon a határon túli magyarokkal, a székelyekkel való együttműködés. „Ennek egyik nagyon fontos állomása a mai nap” – emelte ki Dr. Cser-Palkovics András.
Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere történelmi pillanatnak nevezte az eseményt, ugyanis hosszú idő után ez az első szerződés a csíkszeredai Városházán, amelyet két magyar állampolgár ír alá. Ennek a szerződésnek, együttműködésnek a gyökereit pedig talán nem is a jégkorongban, a sportban vagy a kultúrában kell keresni, hanem a keresztény hitben és a családcentrikusságban – mutatott rá a polgármester.
Az ünnepségen jelen volt Székesfehérvár alpolgármestere, Róth Péter valamint Mészáros Attila önkormányzati képviselő, dr. Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, a házigazda Csíkszereda részéről pedig a városvezetők mellett az önkormányzati képviselők, a művelődési, oktatási és sportintézmények vezetői is megtisztelték jelenlétükkel az ünnepséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése