2013. február 6., szerda

Másnak szubszidiaritás, nekünk székiség, nem kell "integráció", de kell a szövetkezés!

Kedves Barátaim és Sorstársaink!

A végkimerülés határán a Kajászói Gazdatanács és szövetségesei így kiáltottak fel:

A székely székek mintájára,
a székely rendtartás szabályai szerint alakuljanak a Gazdatanácsok és 
jöjjön létre a Gazdatanácsok Szövetsége!

És megalakult. És pontosan eszerint alakult meg (egyelőre). Annak ellenére, hogy létező és megalakuló szervezetek tömegei kísérlik már és majd meg továbbra is elhitetni a gazdákkal, hogy a helybéliek szerepvállalása, a helybéliek döntő és együttműködő tettei nélkül is ki lehet vívni azt a döntési, egyetértési és véleményezési (igazság-jog) rendszert (a székiséget), amiért és ami mentén túlélni, élni és éledni lehet helyben és istenadta környezetében.
 
Ajánlom tisztelettel a figyelmetekbe akként, akit azzal a kötelezettséggel, munkával bíztak meg, hogy ameddig kérik, segítsek segítőtársakat keresni minden erőmmel, hogy legyenek százan, majd ezren, hogy tetterősek legyenek a végek, s maradjanak színesek, de mégis egységesek az önrendelkezés elvét érvényesítve.
 
A Jóisten áldásával és megértéssel nézzétek meg ezt a kis felvételt, megbocsátva gyarlóságainkat, türelmetlenségeinket, kétségbeesett kiáltozásainkat, de megértve az üzenetet, amelyet az elmúlt évtizedek legtisztességesebb, legtisztább, legönzetlenebb és legodaadóbb szövetsége szül meg most, mert eljött és éppen most jött el az ideje!
 
Dr. Boór Ferenc (gépész kutató-tanár ember)
A Gazdatanácsok Szövetsége titkára (nem vezetője, nem képviselője, legfeljebb hangja, amíg többet használ, mint árt vele, s valaki át nem vállalja tőle ezt a szerepet végre)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése