2013. február 24., vasárnap

Mi folyik itt? Hirtelen ellenőrzést kapnak, akiket megfenyegettek?

Tisztelt Honfitársak!
Tisztelt Sajtószerkesztőség!

Értetlenül állunk azelőtt, ami Bábonymegyerben történik.
 

Nemrég adtunk tudósítást arról, hogy életveszélyesen megfenyegették a 2013. február 2-án megalakult Gazdatanácsok Szövetségének két tagját, azaz hogy a Bábonymegyer Szent István út 76. szám alatti ingatlan kapujára, ahol Horváth János és Gál Ferencmezőgazdasági felszereléseiket tárolják, ismeretlenek "ha pofáztok, megdegletek" feliratot festettek. Feljelentést tettek, s a Gazdatanácsok Szövetsége jogi képviseletét ellátó Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület (kapcsolat: http://gazdatanacs.blogspot.hu/p/kapcsolat.html) is jogi keresettel fordult a Rendőrséghez.
Ma, vasárnap reggel, egy tegnapi bejelentés következményeként a két bábonymegyeri gazda telepén a Környezetvédelmi Hatóság környezetvédelmi vizsgálatot rendelt el. A helyszíni ellenőrzést végzők a pécsi hatóság emberei, mint illetékesek, de egyenesen Budapestről, a Környezetvédelmi Hivatalból kapják az utasításokat.

A vizsgálat jegyzőkönyvét most veszik fel éppen a helyszínen (a szakértők szerint semmi különlegest nem találtak, holott arra is kaptak figyelmeztetést folyamatosan, hogy mit és hol vizsgáljanak). Maguk is értetlenül állnak a hirtelen jött ellenőrzés szükségessége előtt. A legújabb hír az, hogy még ma, amennyiben állatorvost is találnak a feladatra a "Tisztiorvosi Szolgálat" állategészségügyi vizsgálatot is kíván folytatni a gazdák területén.

Mi folyik itt?

Biztos, hogy ez egy egyszerű rutinszerű rendtartás keretében folyó vizsgálat, vagy talán üzenet? Mit üzen ez az eljárás a gazdáknak?

Az ügy lehetséges előzményei(?):
 

Korábban ők, ketten tettek panaszt és vetettek fel jegyzőkönyvet Tabon az agrárkamarai választások törvénytelen lebonyolítása ellen tiltakozva.

A Gazdatanácsok Szövetsége tagjai máris akcióba léptek a kajászói határozatok értelmében

A Gazdatanácsok Szövetsége 2013. február 2.-i Alakulógyűlésén hozott és közzétett határozatának 4. pontjában világosan kifejtette:
4.    a Gazdatanácsok Szövetsége tiltakozását fejezi ki a jelen folyó Agrárkamarai választással kapcsolatban, azt törvényellenesnek tartja, ezért követeli:
-  a választások azonnal felfüggesztését és
-  új választási szabályzat elkészítését, mely biztosítja a demokratikus, alulról építkező agrárkamarai választást, ahol egy tag egy szavazattal rendelkezik, minden tag jelölhet és jelölhető.

Levél az Alapvető Jogok Biztosának az agrárkamarai választásnak nevezett eljárásról

Tisztelettel:
Dr. Boór Ferenc
Gazdatanácsok Szövetsége titkára
Fejér Szövetség szóvivő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése