2013. február 17., vasárnap

Bankterror - Spekuláció

A Magyar Nemzeti Bank napi rendszerességgel szivárogtatott ki információkat az IMF számára
Kásler Árpád beszéde
  
 
BANKCSAPDA ÉRDEKVÉDELMI CIVIL SZERVEZET elnöke


És a Jobbik feljelentést tesz az ügyben.

Hivatali visszaélés bűntette és gazdasági titok megsértése miatt feljelentést tett szombaton a Jobbik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2008 és 2010 közötti gyakorlata miatt - jelentette be mai sajtótájékoztatóján Volner János, az ellenzéki párt alelnöke.

A politikus felhívta a figyelmet: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) az MNB működését vizsgáló jelentésében foglaltak szerint a Magyar Nemzeti Bank 2008 végétől 2010 augusztusáig üzleti és bank titoknak minősülő adatokat szivárogtatott ki napi rendszerességgel a Nemzetközi Valutaalap, azaz a gazdái részére, ezzel súlyosan megsértve Magyarország érdekeit, kiszolgáltatva az országot a nemzetközi befektetők kényének-kedvének.

A nemzeti radikális képviselő szerint az MNB ezzel a magatartásával súlyosan veszélyeztette Magyarország pénzügyi függetlenségét, ezért is döntöttek a feljelentés mellett.

Volner János kijelentette: a Jobbik nem fogja eltűrni, hogy egyesek a magyar nemzeti érdekeket elárulva a nemzetközi pénzügyi világhatalom oldalára állva eladják Magyarországot. A párt reméli, hogy megtörténik az elszámoltatás, ha a Fidesz erre nem hajlandó, akkor a Jobbik kormányra kerülése esetén felelősségre vonja azokat is akik elmulasztották megtenni ezen a téren hivatali kötelezettségüket.

(Alfahír)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése