2013. február 7., csütörtök

Fehérváriak! Álljunk testvérvárosunk mellé, álljunk ki testvéreinkért!

Tisztelt Polgármester Úr, Kedves András!

A Fejér Szövetség nevében azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy támogasson bennünket abbéli törekvésünkben, hogy több magyarországi településhez hasonlóan Székesfehérvár Városházára is kitűzessék a székely zászló, kifejezve a fehérváriak együttérzését székely testvéreink területi önrendelkezési törekvései iránt és tiltakozásunkat a román hatóságok önkényeskedése ellen.
Amennyiben Önök már elhatározták a zászló kitűzését, úgy Szövetségünk ez alkalommal természetesen egy emberként sorakozik fel a Városvezetés mellé.

Tervezzük továbbá, hogy egy szerény esemény keretében zászlót tűzünk ki a székelyekkel való testvéri közösségünket városunkban legfényesebben kifejező, Csíkszereda és Székesfehérvár polgármesterével és a Székely Nemzeti Tanács elnökével közösen avatott maroshegyi székelykapura.

A zászló ünnepélyes kitűzésének időpontja, 2013. február 9. (szombat) 19 óra, a piski ütközetnek , az 1848-49-es forradalom és szabadságharc erdélyi küzdelmei fordulópontjának évforduló napja, mely jelképé a székely nemzeti hadsereg hősiességének, hogy ott lobogjon következő hajnalig a Székely Nemzeti Tanács elnökétől a székelykapu avatásának alkalmából ajándékba átadott székely nemzeti zászlónk. Erre az alkalomra, amennyiben ideje engedi, természetesen Önt is és barátait, családját is szeretettel várjuk.

Egyúttal mellékeljük a Fejér Szövetség felhívását:

A Fejér Szövetség nyilatkozata a maroshegyi székelykapu fellobogózásának alkalmából.

Fehérváriak! Ez a helyszín kötelez bennünket. Akinek a városában székelykapu áll, s különösen, ha azt székelyföldi testvérvárosával közösen avatta, annak kötelezettsége van. Ha testvére bajba kerül, ki kell állnia mellette. Ezt kívánja a vér szava, ezt rója ránk a történelem. Mi Pákozdon álltunk ki értük, ők Piskiben értünk, 1849. február kilencedikén. Most újra rajtunk a sor. Fejezzük ki együttérzésünket önrendelkezési törekvéseik mellett, tiltakozzunk a román hatóságok túlkapásai ellen azzal, hogy velük közösen állított emlékművünkre kitűzzük a székelyek nemzeti zászlaját!

A zászló ünnepélyes kitűzésének időpontja, 2013. február 9. (szombat) 19 óra

Kanizsay Zsolt és Dr. Boór Ferenc
A Fejér Szövetség nevében

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése