2014. április 22., kedd

Beharangozó az V. Botond Napi Fejér Vásárra (2014)

Kedves Barátaink!

"Fejér" termelők, kézmívesek, közreműködő fellépők, hagyományőrző szervezetek, táncosok és népzenészek!

A Fejér Szövetség ez évben is megrendezi hagyományos vásárát, amint bő hónapja egy előzetes hírben már jeleztük.

5. Botond napi Fejér Vásár
Fehérvár (egyik, ha nem) legnagyobb és legismertebb hagyományőrző vására
 Székesfehérvár, Vásártér, 2014. május 25.*
Vasárnap-Vásárnap, 1000-2200
* 2014. május 15-én az eredeti, 18.-i időpontról ESŐNAPRA halasztva

A Botond Napi Vásár látogatottsága az elmúlt években 2-3000 fő, amit idén feltétlen növelni szeretnénk. Főszervező: Sajó Mária, +36205527370 

A fellépők közt számítunk Fehérvár és számos környező település hagyományőrzőire mind színpadi, mind pedig füves téri programmal is. Most is lesz Fejér Hétpróba és lovas program is, s ez évben is számíthattok különlegességre a vásár programjában és lebonyolításában! :)))) 
Fellépnek a Kardforgatók és - nagyon reméljük, hogy - a Fehérvári Íjászok is! Nem is tudjuk, volt-e vásár nélkülük. ;) 

Az előadó jurtában vendégünk lesz Bunyevácz Zsuzsanna új könyvének bemutatójával, Fuchs Sándor a Petőfi bizottság és a kutatás legújabb híreivel, és további neves előadók az ország távoli részeiből. Szó esik a túlélésről, az oltásokról és egy népszavazási kezdeményezésről is. 

A napot Sziránszky Jocó közreműködésével SZERTŰZzel zárjuk a vásár után este 7 órai kezdettel. 

Minden második éves - sajnálatosan megismétlődött - hagyományhoz híven, minden második vásárunkon vihart kaptunk a nyakunkba, ami legutóbb, ha nem is az egészet, de elmosta a vásár délutáni programját. Öröm az ürömben, hogy e sajnálatos hagyomány minden páratlan évben verőfényes napsütést jelentett eddig, tehát erre készüljetek!!! Idén nem számítunk égi keresztvízre, annál inkább szívet-lelket melengető ragyogó napsütésre. Persze - az ördög nem alszik alapon - esőnapnak kijelöltük a következő vasárnapot: május 25. ;) 
A Vásár téren akár 100 árusító, kirakodó helyet tudunk biztosítani. 

Szeretettel várunk minden kirakodó, vásáros jelentkezőt
- csakis magyar
- és elsősorban mindennapi használatra alkalmas termékekkel
(minden, ami magyar szemnek, szájnak ingere) 
és minden közreműködő hagyományőrző szervezetet, fellépőt
- útiköltséget a szokásos módon tudunk fizetni
- közreműködőknek, fellépőknek jó ebédet - és hangulatot - biztosítunk.

Helypénz a helyben fogyasztható étel-italárusok számára előlegben: 5.000Ft. Kirakodóknak (áram igény nélkül) és azoknak, akik nem helyben fogyasztható ételt-italt árulnak helypénz most sincs. Jó szokásunkhoz híven minden vásárost (étel-ital árust és kirakodót egyaránt) kérünk, hogy hagyományaink szerint a bevételük 5-10%-os arányában járuljanak hozzá a vásár költségeihez sátor- és vásárbontás előtt.
Ne feledjétek (étel-ital árusok), hogy kitelepedési engedéllyel rendelkezzetek!
 A jelentkezés előzetes, tehát visszajelzésünk esetén végleges (el szeretnénk kerülni az azonos termékek igények feletti megjelenését). Előnyben részesülnek a korábban jelentkező fejér megyeiek. 

Áramellátást - a színpad két oldalán, a Vásártér hossztengelye mentén oldalra települők számára - tudunk biztosítani előzetes igények alapján a helyben fogyasztható étel-ital árusokra vonatkozó azonos (5.0000Ft előzetes hozzájárulási) feltételekkel!

A rendezvény helyszíne már szombat este is megközelíthető. Vasárnap minden vásárost reggel 7 órától várunk a helyszínen. A helyszínt legkésőbb 9:30-ig kell elfoglalni, s a 18 órai zárásig, azaz a programok alatt sátorbontás a belső területen nem lehetséges. (Azok, akik korábban szeretnének távozni, a vásárterület szélén kaphatnak csupán helyet) 

Jelentkezés mielőbb (postafordultával), végső határideje: 2014. május 17. (ill. 24.) dél @-levélben: fejerszovetseg@gmail.com (tárgy: BOTOND NAPI VÁSÁR)
Telefon: Sajó Mária +36205527370; közvetlen @-levél: fejosmarika@gmail.com

Különleges ügyekben forduljatok hozzám! Kérlek Benneteket, hogy valóban csak különleges esetben! :) Addig is, ne feledjétek:
A mielőbbi találkozás reményében,
Szeretettel:
Boór Ferenc (+36302038648)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése