2014. április 25., péntek

Végveszélyben a magyar föld

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Csatoljuk Felhívásunkat, amely a földvásárlási moratórium fenntartására szólítja fel a Kormányt és az Országgyűlést.

A moratórium feloldását a nemzeti érdekkel ellentétesnek találjuk, a moratórium fenntartásának szükségességét jogi, gazdasági és politikai érvekkel támasztjuk alá. Ezeket kifejtjük Felhívásunkban.

Kérjük, a Kormány történelmi felelőssége tudatában cselekedjen és ne oldja fel a külföldiek termőföld vásárlási moratóriumát.

„Felhívjuk Magyarország felelős kormányát, hogy haladéktalanul, 2014. május 1-e előtt kezdeményezze a földforgalmi törvény (2013: CXXII. tv.) módosítását, és ugyanakkor Magyarország Európai Uniós csatlakozási szerződésének újratárgyalását.

Felhívjuk a magyar parlamenti pártokat és a képviselőket, hogy követeljék ezeket a lépéseket a jelen és megalakuló magyar kormánytól. Kérünk minden magyar társadalmi szervezetet és állampolgárt, hogy csatlakozzon felhívásunkhoz.

2014. május 1-én esedékes a földforgalmi törvény hatályba lépése. A törvény rendelkezései merőben ellentétesek a magyar nemzet érdekeivel, kiszolgáltatják a magyar termőföldet és ezzel a magyar gazdaságot a külföldnek. Ezzel pedig, egyszer és mindenkorra, önként feladjuk önrendelkezésünket, a magyar jövőt a szó minden értelmében, ami megpecsételi az ország gyarmati sorsát.

A nemzeti katasztrófa elkerülése érdekében felkérjük a jelenlegi és a megalakuló Kormányt és Országgyűlést, hogy haladéktalanul kezdeményezze az EU-s csatlakozási szerződés földről szóló rendelkezéseinek a felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a termőföld kikerüljön a szabad tőkeáramlás hatálya alól, és fennmaradjon a külföldiek földvásárlási moratóriuma. A tárgyalások kezdeményezésével egy időben Magyarország tagadja meg a moratórium feloldását. Földet csak Magyarországon élő magyar állampolgár szerezhessen.”

Üdvözlettel:
A Felhívás aláírói

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Kapcsolódók:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése