2014. április 27., vasárnap

Bombariadó és tök(él)etlen nyomozás az MVSZ-t ért fenyegetésekben

Ismét bombariadó a Magyarok Világszövetségénél

Szombaton, április 26-án ismét bombariadó volt a Magyarok Világszövetségének budapesti székházánál. A tűzszerészek nem találtak bombát. Egy év leforgása alatt ez a második hamis bombariadó. A székházat átmenetileg kiürítették, de tartós bezárására ezúttal nem került sor.

Szombaton reggel 9 óra körül az MVSZ Magyarok Házába betelefonált egy vélhetően számítógépesen generált női hang, és bejelentette, hogy 11 órakor bomba robban a székházban. A székházban egyidejűleg két rendezvény is zajlott, nagy számú, vidékről is érkezett részvevővel. Miután a fenyegetők a rendőrségen is megtették bejelentésüket, elrendelték a székház kiürítését. A kiszálló tűzszerészek két óra alatt tüzetesen átvizsgálták az épületet, de bombát nem találtak.

Egy év leforgása alatt ez a második hamis bombariadó az MVSZ székházánál. Ezúttal a katasztrófavédelem nem szállt ki, és így a székház tartós bezárására sem került sor.

Pár nappal korábban, a húsvéti ünnepek idején újból látták az MVSZ székházának közelében azt a Kovács István nevű személyt, aki visszatérően halálosan fenyegeti Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét, és akit a rendőrség hat hónapja nem tudott elfogni.

Korábban írtuk:

MVSZ Sajtószolgálat
8332/140426


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (MVSZ Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése