2024. március 6., szerda

Székelyföld önrendelkezése melletti kiállásra szólít Székesfehérvár

 ÖNRENDELKEZÉST SZÉKELYFÖLDNEK!

Felhívás
 
Ezúton hívunk  és  szólítunk  minden együttérző honfitársunkat,
hogy 2024. március 10-én, vasárnap, helyi idő szerint 17 órától álljunk ki a
SZÉKELY NEMZET ÖNRENDELKEZÉSÉÉRT
Székes Fejér Város  Csíki Székelykapujánál,
Székesfehérvár-Maroshegy délnyugati határának körforgalmában!

Tisztelt Székely Nemzeti Tanács!
Tisztelt Városi és Megyei Közszereplők!
Tisztelt Székelyföldi és Fehérvári Honfitársaink!
Tisztelt Szerkesztőségek!
 
Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Székely Nemzeti Tanács felhívásához és megemlékezéséhez csatlakozva, székely testvéreinkkel együtt érezve, a székely nép önrendelkezéséért folytatott küzdelmeiket támogatandó a Fejér Szövetség és társult szervezetei, az Alba Regia Civitas Rend, a Fejér MAG Egyesület, a Rákóczi Szövetség  és a Trianon Társaság Fejér megyei szervezete, illetve a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Válasz Független Civilek tagjai évtizedes hagyományaihoz híven a székelyföldi megemlékezésekkel egyidőben, 2024. március 10-én, vasárnap, 17 órakor Csíkszereda és Székesfehérvár testvérvárosi szerződésének szentesítéseként 12 évvel ezelőtt állított  és avatott Székes Fejér Város Csíki Székelykapujánál közös imádságra gyülekezve mécsesekkel jelölik és világítják ki Székelyföld határait.

 
Szólítunk minden együttérző fehérvári polgárt,
találkozzunk Székesfehérvár dél-nyugati határában,
a Székes Fejér Város Csíki Székelykapujában!

Tisztelettel várunk minden csatlakozót a közös imádságra és mécsesgyújtásra a székelyföldi utcaneves Maroshegy határában a Csíkszereda és Székesfehérvár testvérvárosi szerződését szentesítő székelykapunál.
 
Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök - társelnök
Fejér MAG Egyesület - Fejér Szövetség
 

Mozgósító felhívás a Székely Szabadság Napjára

2024. március 10-én, a Székely Szabadság Napján a marosvásárhelyi nagygyűlésen fogadjunk el egy üzenetet Románia kormányának és parlamentjének címezve, amelyben a székely közösség tegye nyilvánvalóvá, hogy az autonómiastatútum gyorsított eljárással történő elutasítása a székelyföldi autonómiatörekvést nem zárta le. Láttuk, olvastuk a Törvényhozási Tanács ellenérveit, és ezek nem győztek meg minket. Egyetlen ellenérv sem tekinthető sem legitimnek, sem méltányosnak, de észszerűnek sem. Üzenjük meg: felkészülünk a hatodik beterjesztésre, és ennek támogatására minden törvényes eszközt meg fogunk ragadni romániai és nemzetközi szinten.

Gyülekezzünk Marosvásárhelyen, a Székely Vértanúk emlékművénél március 10-én, 16 órakor ezernyi székely zászlóval, autonómiát követelő feliratokkal, a székely falvakat és városokat jelző táblákkal. Legyünk annyian, hogy ne szoríthassanak fel minket a járdára, legyünk annyian, hogy visszariasszuk a közigazgatási átszervezés tervezőit Székelyföld feldarabolásától vagy beolvasztásától, legyünk annyian, hogy nyomatékot tudjunk adni a jelmondatnak: Székelyföld egy és oszthatatlan! Legyünk annyian, hogy nyomatékot tudjunk adni Kós Károly kiáltó szavának: „Kiáltom a célt: a magyarság nemzeti autonómiája. De kiáltom még egyszer azt is: aki gyáva, aki rest, aki alkudozni akar, az nem közénk való, mert az a mi igazi ellenségünk; a mi árulónk.”

Ne feledjük el: 2024 választási év. A Székely Szabadság Napján üzenjük meg: csak az vállalkozzon a képviseletünkre az Európai Parlamentben, Románia Parlamentjében, a helyi hatóságok élén, aki nyíltan, már a választási kampányban kiáll Székelyföld területi autonómiája mellett.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Marosvásárhely, 2024. január 17.

Területi Autonómiát Székelyföldnek!
Szabadságot a Székely Népnek!

Vonatkozó korábbi bejegyzéseink:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése