2009. december 12., szombat

Fénylánc

Tüzek előtt - tüzek után

A legenda szerint a nándorfehérvári csata előtt a török hatalmas máglyát épített, hogy megrettentse a bekerített védőket. A maroknyi magyar védő
válaszképpen sok apró mécsest gyújtott a vár fokán.

Ez a háború még ma is tart, az újra fellángoló birodalmak tűzvésze még nem
tudta legyőzni nemzetünket, mert mindig volt, aki mécseseket gyújtson! Te sem adhatod fel! Ne félj a nagy tűztől, hanem gyújts meg a te mécsesed!


A tatárjárás után egy szerzetes látomásában az erdő mélyén lapuló lángocskák elindultak egymás felé, végül hatalmas fénnyalábbá egyesültek. Boldog Özséb hitt a látomásban, összegyűjtötte a bujdosó remetéket, az összeadódó tudás és hit fellobbantotta az akkori világ legfényesebb fáklyáját: a magyar Pálos Rendet.

Most rajtad a sor! Országod romokban, családod rabszolgasorban, uraid hazaárulók, te pedig más életét éled. Nincs veszíteni valód. Gyújts tüzet kívül és belül, légy része a Fényláncnak, add hírül Istennek és
embertársaidnak: te még élsz!

Őseink keze, amely Nándorfehérvárnál a mécseket tartotta rég elporladt. A csillagokból figyelnek most reménykedve. Rakjunk annyi tüzet a hegyek ormán, hogy a mécsek az égre rajzolhassák az emberi lét utolsó mentsvárát: a Kárpát-medencét!

Fénylánc Magyarországért

Karácsony a fény újjászületésének ideje bennünk és a természetben. Közös ünnepre hívunk benneteket. December 21.-én (hétfőn) 17 órakor a Szent Mihály-hegyen (Börzsöny) kigyullad egy máglya, amelynek fénye - ha te is akarod - messzire elvilágít majd az éjszakában...

A szomszédos hegycsúcsokon barátaink várják a fényt, hogy meggyújtsák saját tüzeiket. Az ő tüzeikre is választüzek gyúlnak szerteszét, a közös ima és a Fénylánc végigfolyik a hegyeken, hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket, hogy az esőcseppek végre indulhassanak a tenger felé.

Akikhez idén még nem ér el a Fénylánc, 18 órakor együtt gyújtsák meg tüzeiket. Ha bármi okból nem tudsz a Fényláncban részt venni, tégy egy égő gyertyát az ablakodba és mondj el ekkor egy imát értünk is.

Segíts, hogy minél több fény áradhasson elsötétült világunkba!

* Kutasd fel a környékeden azt a hegycsúcsot, azt a halmot, ahonnan a legtöbb szomszédos hegyorom látszik, amely megszólít téged, legyen ez a te Szenthelyed!

* Keresd meg az embereket környezetedben, akik hozzád hasonlóan szomjúhozzák a fényt, együtt gyújtsátok meg tüzeteket, legyenek ők a te Testvéreid!

* Találj rá a szomszédos hegyormokat őrző közösségekre, kapcsolódjatok össze, hisz együtt alkotjátok a Fénylánc lelkét, legyenek ők a te Nemzeted!

Szeresd Földanyánkat, becsüld társaidat, óvd az élő tájat, és ne hagyj
szemetet magad után!

Este, ha kigyulladnak a csillagok az Égen és a Földön gondolj arra: nem vagy egyedül!

Ha kapcsolódni akarsz a Fénylánchoz, add tovább üzenetünket, és keress meg bennünket:


Németh Gyula: 30/940-4520 Hamvas Gábor: 30/9008538

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése