2011. július 10., vasárnap

Hétvezér Est 2011. július 12-én a falu feltámasztásáról

Ha kedd, akkor „Hétvezér Est”

Dr. Feledi István - A falu feltámasztása


Dr. Feledi István, a Szent Korona Országért Alapítvány elnöke lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték előadássorozatának július 12-i vendége. Nyugdíjasként fáradhatatlanul dolgozik és szervezi a magyar falvak megmaradásához elengedhetetlenül szükséges gazdasági önellátási rendszerek kialakítását.

Mindnyájan tapasztaljuk, hogy az EU-csatlakozás negatív következményeként életterünk folyamatos lecsökken, és a magyar mezőgazdasági termékek helyett, olcsóbb, de silányabb minőségű külföldi termékek kerülnek a szupermarketek polcaira.

El kell érnünk, hogy a magyar gazda meg tudjon élni a  munkájából és el tudja adni termékeit. Az EU kvótái és gazdasági megszorító intézkedései erre nem adnak lehetőséget.

Azokban a falvakban, ahol már kialakult a helyi önellátó gazdálkodás, a termelés a termelés hajtómotorjává vált.  A háztáji gazdaságokban megtermelt értéktöbbletet a gazdák bevitték a közétkeztetésbe. Így nemcsak a termelők megélhetése vált lehetővé, hanem az élelmiszerek beszerzési forrásai is nyomon követhetővé vált.

Az Önkormányzatok jelentős összegeket takarítottak meg azzal, hogy a parlagon heverő földeket kiadták megművelésre, hiszen ezután nem volt  többé szükség fűnyírásra, amely költségmegtakarítást jelentett. (benzinköltség + a közhasznú munkások bére)

Borsod megyében már 7 településen történtek sikeres kezdeményezések, de a Győr-Sopron megyei Gyarmat is jó úton halad ebben az irányban. Reméljük, hogy Fejér megyében is felfigyelnek a hírre az önkormányzatok.

A 86. (LXXXVI.) előadás helye: Székesfehérvár, Ady Endre utca (Műhely Kávézó pince)
Időpontja: 2011. július 12. (kedd) 19:00-21:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése