2011. július 3., vasárnap

Hétvezér Est: Ember a földön és Isten tenyerén ...

Ha kedd, akkor „Hétvezér- Est”

Darai Lajos - Ember a földön és Isten tenyerén a Kárpát-medencében.

Dr. Darai Lajos, a filozófiai tudományok kandidátusa, a Kodolányi Főiskola tanára, lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték előadássorozatának július 5.-i vendége.

Szövetségünkben már több alkalommal találkozhattunk vele, legutóbb a Botond Vásár előadójaként győzött meg bennünket tudásáról.

Legfőbb kutatási területe az őstörténet. Magyar Adorján gondolatát viszi tovább, mi szerint, mi magyarok „nem jöttünk sehonnan, a magyarok őshazája a Kárpát-medence”.
Meggyőződése, hogy a magyarság „ázsiai” eredetéről szóló tan nem egyéb, mint részben tévedés, másrészt szándékos, rosszindulatú történelemhamisítás.
Új megközelítést, új szemléletet, új eszközöket és új módszereket vezetett be az egyetemes és a magyar ősmúlt eredményes feltárásában, azaz az ember, a társadalom és az emberiség őstörténeti kutatásában.

A Magyarságtudományi Füzetek 12. számában, Cser Ferenccel együtt, sokoldalúan bizonyítják a magyarság Kárpát-medence őshonos népe, mintegy utolsó csapást mérve népünk eredetét meghamisító, tudományosan azonban tarthatatlan finnugor eredet elméletre.

Az előadás helye: Székesfehérvár, Ady Endre utca, Műhely Kávézó
Időpontja: 2011. július 5. 19:00- 21:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése