2014. január 19., vasárnap

Váczi Éva: Van kiút a depresszióból - Hétvezér Esték 204. előadása

Ha kedd, akkor Hétvezér Est

A Fejér Szövetség 204. Hétvezér Estjén Váczi Éva, közgazdász, újságíró tart egy könyvbemutatóval egybekötött előadást.

A "Van kiút a depresszióból" című könyv egy személyes vallomás Éva életéről, küzdelmeiről, gyógyszerfüggéséről, majd kilábalásáról, a rögös, ám mégis felfelé ívelő útról, amit megtett. 

Leírja, hogy 6 évi gyógyszerfüggés után hogyan sikerült kiszakítania magát a depressziósok reménytelen világából, és ezután önerejéből hogyan építette fel újra az életét. Talpraállása után elvégezte az újságíró iskolát, s ezzel egy régi álma teljesülhetett. Ezután sikerült olyan vállalkozásba fognia, amelyből megélhetését fedezni tudja, és mellette időt szentelhet az írásnak is.

Ez év januárjában Vida Ágnes 50. Vállalkozónői Kerekasztala már egyik legsikeresebb ügyfélként ünnepelte. Könyve megírásában azonban nemcsak írói ambíciók sarkallták. Segíteni kívánt mindazoknak, akik depresszióval küszködnek. 2012 áprilisában elindított egy blogot is, ahova több ezren felcsatlakoztak:
Küldetésének érzi, hogy tanácsaival, írásaival, személyes példájával biztassa azokat az embereket, akik nem látnak kiutat reménytelen helyzetükből. Hogy megmutassa, ilyenkor nem a gyógyszer a megoldás... sőt! 

Erre az estére szeretettel várjuk mindazokat, akiket érdekel, miként lehet a túlgyógyszerező pszichiátriai kezelés ellenére, egyes-egyedül, pusztán akaraterő segítségével talpra állni.
Az előadást néhány filmbejátszással tesszük még érdekesebbé, amelyekből egy kis ízelítőt kaphatunk a pszichiátria jelenlegi helyzetéről, néhány neves szakember véleményén keresztül. A helyszínen kedvezményes könyv-és hangoskönyv vásárlásra is lehetőség lesz.

Az előadás ideje: 2014. január 21. (kedd) 18 óra
Helyszín: Miss Tee Teabolt, Székesfehérvár, Ady Endre u. 32. I. em.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése