2014. január 9., csütörtök

Hun vagy Magyar - Avar-várhun-hungar adatok GARMADÁja a 203. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Gálfi Aba: Magyar múlt avar kutatásokból 

Gálfi Aba, avarság kutató, a Magyarságtudományi Füzetek 21. számának társszerzője lesz a Fejér Szövetség vendége a 203. Hétvezér Esten. 

Az avarokról többnyire csak annyit tudunk, hogy itt éltek a Kárpát- medencében Árpád  magyarjainak bevonulása idején. A feltárt avar sírok gazdag leleteiből fény derül életmódjukra, kultúrájukra is. Az előkerült bronzkeresztek a korai kereszténység jegyeiről árulkodnak, más leleteken rovásírásos szövegek találhatók.

Ezek után feltehetjük a kérdést, hogy az avar törzsek más népek-e, esetleg testvéreink, avagy éppen bennünket hívtak avaroknak egy időben.

.Gálfi Aba a kódexek forrásanyagait és a Germán krónikákat vette alapul, amikor arra az érdekes következtetésekre jutott, hogy minden esetben azonos etnikumról van szó, akikre a történetírás különböző népneveket aggatott

Szeretettel várunk mindenkit, akik történelem iránt érdeklődnek, vagy csak egy érdekes, izgalmas előadást szeretnének hallani egy jól felkészült előadótól.

Az előadás után megvásárolhatók lesznek a Magyarságtudományi Füzetek különböző számai, köztük az előadó írásaiból készült legfrissebb is, a 21.; "A magyarság és a Nyugat" és "A kelta kapcsolat" címekkel.

 
Az előadás helye: Miss Tee Teabolt, Székesfehérvár, Ady Endre u. 32. I. em.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése