2014. szeptember 13., szombat

Élet-Erő-Egészség

Dr. Paposi-Jobb Andor az előadó vendég a 238. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Dr. Paposi-Jobb Andor (Emlenton, Ohio-USA): Élet-Erő-Egészség

A mostani előadónk ismerős lehet a Hétvezér Esték látogatói számára, hiszen tavaly márciusban már tartott egy nagy sikerű előadást a Tamana-kutatásról. Akkor  magyar őstörténet és nyelv kutatójaként mutatkozott be, mostani témája ettől eltérően a testi-lelki egészség.  Amit elmond, mindenképpen hitelesnek tekinthető, hisz ő maga a példa.

80 éves létére aktívan sportol, sokszoros judo-mester világbajnok, 40 éve edző. A szeptember végén, Spanyolországban tartandó világbajnokságon való részvételét lemondta, hogy hazánkba visszatérve előadásokat tarthasson, hisz nagy az igény az ilyen fajta tudásra.

Ép testben ép lélek - ezt ősidők óta tudjuk, mégis, mintha mostanság nagyon elhanyagolnánk egészségünket. A különféle civilizációs ártalmakkal sanyargatott testünket keveset mozgatjuk, pedig mozgásra, futásra, kitartó gyaloglásra, sőt, táncra lettünk teremtve. Amit pedig nem használunk, az előbb-utóbb elsorvad!  Emellett vészesen növekszik az elhízás és az ezzel járós testi-lelki betegségek száma.

Mi a megoldás? Térjünk vissza az ősi gyökerekhez!  Szkíta-hun-magyar őseink, akár királyok, nemesek akár parasztemberek voltak, egyik közös vonásuk a kiváló testi erő, állóképesség, nemes belső tartás volt, ahol a férfi igazi férfi, az asszony igazi asszony volt, s hitükkel és erejükkel képesek voltak megvédeni családjukat, közösségeiket, a Hazát.

Soha nem késő váltani tespedt, tunya vegetálásunkból a mozgalmas, örömteli ÉLETbe! Jelen korunkban lehet az harcművészet, néptánc, természetjárás vagy bármilyen rendszeres sport.

Az előadás ideje: 2014. szeptember 16. (kedd19 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, Miss Tee Teabolt, Ady Endre. u. 32. I. em.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése