2014. szeptember 10., szerda

Szeptember 11: 11 napig feszül a zászló Fehérvár dél-nyugati kapujában Erdély és Székelyföld autonómiájáért

A Fejér Szövetség 2014. szeptember 10-én kitűzte a székelyek nemzeti zászlaját Székesfehérvár legnagyobb - Maroshegy elnevezésű városrészének határában felállított - székelykapujára a Magyar Királyi Honvédség 74 évvel ezelőtti szeptember 11.-i bevonulásának emlékére az Erdély szívét-lelkét jelentő székvárosba, Kolozsvárra.

Szeptember 11 Erdély és Székelyföld szabadságharcának és önrendelkezésének jeles napja marad
Székely Mózes fejedelmi zászlaja arra emlékezteti a körforgalmon keresztül Székesfehérváron átutazókat és a hazaérkező polgárokat egyaránt, hogy elérkezett az idő Székelyföld és egész Erdély évezredekre visszatekintő önrendelkezésének vissza- és helyreállítására. Nincs már sem észérv, sem jogos kifogás a területi és kulturális autonómia halogatására.


A szövetség a zászló kitűzése előtt kegyelettel emlékezett Nagy Lajos magyar királyra elhalálozásának 632. évfordulóján a székesfehérvári Nemzeti Sírkert és Emlékhelyen.


A Székely Zászló 11 napig, 2014. szeptember 21-ig, vasárnapig, az őszi nap-éj egyenlőség napjáig, a fehérvári székelykapu éves karbantartásának megkezdéséig ékesíti a város erdélyi és partiumi utcaneves városrészének dél-nyugati kapujában, Maroshegy külső körforgalmában két évvel ezelőtt a tavaszi nap-éj egyenlőség napján, 2012. március 21-én emlékezetesen ünnepélyes keretek között felállított "Székes és Csíki Fejér Város Székelykapuját".

Isten éltesse a székely-magyarokat és magyar-székelyeket 2014. szeptember 11-én, Erdély és Székelyföld szabadságharcának és önrendelkezéséért folytatott küzdelmeinek e jeles napján!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése