2014. szeptember 11., csütörtök

Kiáltás Kárpátaljáról, akik nem tehetnek arról, hogy Ukrajnához csatolták őket is, nemcsak a követ és a fát

Dupka Nándor felhívása!

​​Én, Dupka Nándor az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség Ifjúsági Szervezetének elnökeként ezúton szeretném bejelenteni, hogy ​2014. szeptember 11-én (csütörtökön) 18.00-tól figyelem felhívó tüntetést kívánunk tartani a Bem téren található emlékműnél a kárpátaljai magyar férfiak háborúba behívása ellen.
Továbbá szeretnénk felhívni a világ figyelmét arra, hogy Kárpátalját humanitárius katasztrófa fenyegeti, illetve várható a szélső jobb oldal aktív retorziója a kárpátaljai magyarok és más nemzetiségűekkel szemben. Jelen helyzetben kérni fogjuk haladéktalanul, hogy adják meg Kárpátalja számára az 1991-es népszavazás eredmény alapján az autonóm státuszt Ukrajna keretein belül. Továbbá szeretnénk Hágai törvényszék elé állíttatni minden ukrán politikust aki felelős emberiség ellen elkövetett bűncselekmény alapos gyanúja miatt, konfliktust generált nemzetiségek között és durván visszaélt a beosztásánál fogva. Felszeretnénk kérni a nemzetközi békefenntartó erőket, hogy fegyverezzék le az erőszak szervezeteket, terrorista csőportúlásókat. Felszeretnénk kérni az ENSZ BT, hogy nemzetközi felügyelet alatt jöjjön létre egy új vezetés Ukrajnában aminek a segítségével garantálva lenének a kisebbségi jogok, véget érne a háborús szembenállás , a testvérharc vagyis a polgárháború, decentralizálódna a hatalom. És ami a legfontosabb együtt tudnánk munkálkodni, nemzetiségtől függetlenül egy boldogabb jövő felépítésén elkerülve annak a veszélyét, hogy kitörne egy harmadik világháború.

Tisztelettel, Dupka Nándor

Székesfehérvárott a Fejér Szövetség által 5 éve megszakítás nélkül működő Hétvezér Est előadássorozat megszokott helyszínén, a Miss Tee Teaboltban (Ady Endre utca 32. I. em. Kedd-Péntek 10:00-18:00) várjuk az aláíró csatlakozókat, akik egyetértenek velünk abban, hogy 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése