2015. május 22., péntek

Pünkösdi szolidaritás - milliós határnál az adománygyűjtés Kajászó igazságáért

PÜNKÖSDI SZOLIDARITÁS, s már milliós adomány KAJÁSZÓÉRT

Most érkezett a hír Kajászóról, hogy vannak, akik személyesen adják át a Böcsödi családnak adományaikat. Egy hölgy Kajászóról korábban 10.000 Ft-ot adományozott a Rákóczi útra nyíló kapuban, most pedig B. Károly, a család által eddig nem ismert honfitársunk, egy úriember Budapestről érkezve nyújtotta át adományát egy borítékban. A borítékban 200.000 Ft volt.

Fejérek a csíksomlyói zarándoklókkal
Zsuzsával a farkaslakai Gordon-tetőn,
az áldó Jézus kilátó lábánál
Az eset önmagában is megható, hát még, ha hozzátesszük, hogy Böcsödi Zsuzsanna, Gergő édesanyja, a tavalyi évben, egy évvel ezelőtt látogatott el a Fejér Szövetség csapatával életében először Csíksomlyóra Pünkösdkor.

https://www.youtube.com/watch?v=KlXfAydsgFg&feature=youtu.be
A korábbi felhívás és beszámoló az
NFA elleni perről a képre kattintva
Megkérdeztük Boór Ferencet, aki pontosan ugyanezzel az összeggel nyitotta meg ezt az adománygyűjtést majd két évvel a korábbi adománygyűjtési kezdeményezés után, amelyet az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület indított az NFA és Kiss Árpád nádarató, tetőfedő vállalkozó ellen a Kajászón máig fennálló törvénytelenségeik miatt, hogy számított-e erre, mikor elhatározták, hogy meghirdetik a Szolidaritás Kajászó adománygyűjtési akciót.

"Nem találok szavakat. Nagyon szívhez szóló volt az esetet hallani Gergő édesanyjától. A reklám, a marketing ugyan nem nekünk való. Hirdetési lehetőségeink csekélyek, de az, hogy a honlapunkon és a facebook-on megjelent felhívásunk napjától folyamatosan érkeznek az 1000Ft-os utalások, s hogy vannak, akik több tízezres, s akár százezres felajánlással adnak nekünk és a kajászóiaknak bizalmat távoli országokból utalva, vagy személyesen átadva a Böcsödi családnak Kajászón, ez a legkevésbé sem mindennapos. Az utóbbi idők legnagyobb sikerének tartom már így is, jóllehet akkor leszek egészen boldog, ha Gergőnek egy fillérjébe sem kerül az, hogy a törvénytelenség ellen békésen, földműveléssel tüntetett Kajászón, s hogy földbérleti pályázati nyeréshez juttatott egy valóban helyi, kajászói és két martonvásári vállalkozót. Szomorú, hogy nekik, a nyerteseknek ez a lehetőség eszükbe még nem jutott, de hogy a milliós határ éppen most, Pünkösdkor lépjük át, ez mindenek felett álló hír és nagyon biztató." - válaszolt Ferenc telefonon.

A Fejér Szövetség rendületlenül kitart abban, hogy mindkét pert Strasbourgban folytatandó, azonban az NFA elleni perben erről a tagszervezete, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, míg az NFA által a kajászói gazda ellen indított perben Böcsödi Gergely hozza meg a döntést. Mi csak azt tudjuk tenni, hogy támogatjuk őket küzdelmükben, most éppen azzal, hogy az anyagi terheken megosztoznak az adományozók.

Önmagunkon kezdjük a változást!
MOST
utalj 1000Ft-ot

"Szolidaritás Kajászó" 
közleménnyel a Fejér MAG Egyesület OTP bankszámlájára
belföldről:
11736006-20401159 
külföldről: 
OTP BANK NYRT É-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ
HU8000 Székesfehérvár, Ősz u. 13.
IBAN HU65 11736006-20401159-00000000
SWIFT kód: OTPVHUHB

Áldott Pünkösdi ünnepet kíván mindenkinek Kajászó és a
Fejér Szövetség Sajtószolgálat
Korábbi vonatkozó híreink: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése