2015. július 31., péntek

Megjelent az MVSZ MTF kiadványának 25. száma Petőfi Sándor szibériai tartózkodásának új bizonyítékaival

Petőfiért! - Kovács László a Petőfi-kötet bemutatóján!?

Kovács László
felvétel a képre kattintva indul
Ma van Petőfi Sándor fehéregyházi eltűnésének 166. évfordulója. Az eseményről a Magyarok Világszövetsége Petőfi Sándor ezt követő szibériai életszakaszának szentelt magyarságtudományi füzettel emlékezik meg, amelynek két nappal korábbi bemutatóján furcsa dolgok történtek. Nem kis megrökönyödést okozott a Petőfi Sándor szibériai életének elhallgatott, bizonyító erejű dokumentumait tartalmazó MTF-25 kötet könyvbemutatóján megjelent Kovács László. A Petőfi Szibériába történt elhurcolását legádázabban tagadó MTA-kiszolgáló megjelent az MVSZ székházában tartott sajtótájékoztatón és bár rosszat sejtve, nyúlcipőben érkezett, különösebb bántódása nem esett…

https://www.youtube.com/watch?v=o9jCXYjM4r4
A sajtótájékoztató résztvevői
felvétel a képre kattintva indul
Patrubány Miklós, Fuksz Sándor és Kiss Endre József sajtótájékoztatóval egybekötött könyvbemutató keretében ismertette a 25. magyarságtudományi füzetet, amely Petőfi Sándor szibériai életszakaszának számos, eddig nem publikált vagy elhallgatott, bizonyító erejű dokumentumát tartalmazza. Az utolsó széksorok egyikében ülő, régészből lett Petőfi-kutatót felismerték, és Patrubány Miklós – testi épségét házigazdaként szavatolva –  mikrofonhoz hívta. Kovács László sietett leszögezni, hogy ő nem képviseli a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA), jóllehet az elmúlt 25 esztendőben az MTA Petőfi tagadásának elsőszámú szekértolója volt. Az MTA korábbi elnöke, Pálinkás József egy levelében, amelyet Patrubány Miklóshoz, az MVSZ elnökéhez intézett, egy válogatott, az MTA által ajánlott Petőfi-irodalomjegyzéket közölt, amelyben a hivatkozott tíz műből hatnak a szerzője Kovács László.

A manipulációktól vissza nem riadó MTA-kedvenc itt is igazolta hírnevét. Elmondta, hogy elsősorban az érdekli, miként szerezhette meg a Magyarok Világszövetsége Barátosi Lénárt Lajos eddig publikálatlan kéziratos naplóját, amelyet 1911 és ’14 között vezetett, amikor egy szibériai expedíció tagjaként felkereste és megtalálta Petőfi Sándor sírját és hazahozta onnan 80, saját kézzel írott versét. Az igazi Kovács László-mutatvány ezután következett. Kijelentette, hogy Barátosi Lénárt Lajos egy munkakerülő volt, akinek a negyvenes években jutott eszébe előállni a kitalált szibériai Petőfi-történettel.

Kovács László frappáns választ kapott Fuksz Sándortól, aki az MTF-25-ben közölt napló jegyzeteiből felolvasta, hogy 1914 és ’40 között Barátosi Lénárt Lajos mely újságokban adott hírt szibériai útjáról és ottani felfedezéséről. A lista hosszú volt. Kovács László lelepleződése pedig ehhez mérten éles.

A könyvbemutató sajtótájékoztató teljes felvétele itt tekinthető meg.

MVSZ Sajtószolgálat
8703/150731

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése