2015. július 31., péntek

Alig két hét múlva Nagyboldogasszony Napja

Nagyboldogasszony Napja a Magyar Nemzet legmélyebb és legősibb tiszteletadó Emlék- és Ünnepnapja

Emléknap,
  • mert országunk Nagyboldogasszony oltalmába helyezésének napja
  • mert Szent István király földi életének utolsó napja
Ünnepnap,
  • mert a Magyarok Nagyasszonyának, Nagyboldogasszonynak, a Világ Győzelmes Királynőjének Ünnepnapja,
  • mert ez volt eredendően az új kenyér és a bor felszentelésének napja (nem véletlenül boldogasszony jel az a körbe húzott kereszt, amint a kenyérre keresztet vetve máig rajzolja ma is a kenyeret megszegni akaró jóember)
  • mert ez volt eredetileg Szent István ünnepe és törvénynapja (mikor a jámbor lelkek panaszát fogadta a király, vagy a király embere),
  • mert munkaszüneti ünnepnap volt egészen 1948-ig (míg az 1947-ben csalással hatalomra került országgyűlés el nem törölte, hogy az államalapítás ünnepét az "1949. évi XX. trv., avagy a sztálini alkotmány" életbeléptetésének napjára tehesse, holott nem ekkor született a magyar államiság).
  • mert e napra hívta össze Szent László király Magyarország apraját és nagyját, hogy szentté avattassa István királyt és Imre herceget, a nagy király egyetlen fiát.
Csak ezért, nem másért, csupán erre emlékezve, kegyeletet gyakorolandó hívunk minden halandót, aki csak teheti, hogy csatlakozzék, jöjjön Székesfehérvárra, legyen tanúja és résztvevője Fehérvár Második Nagyboldogasszony Napi Kegyeleti Zarándoklatának, hogy Nagyboldogasszony Napján itt, Fehérvárott,
legyen a Nemzeti Sírkert és Emlékhely Fehérvár Csíksomlyója,
amint Fehérvár testvérvárosában, Csíkszeredában Babba Mária tiszteletére Pünkösdkor, s minden évben míg a Föld tart ...
Isten áldja meg a magyart!

Honfitárs!
Ha tudod, hogy jössz, akkor jelentkezz itt is: https://www.facebook.com/events/530754777074710/, hogy tudhassuk mi is! S, hozz magaddal egy szál virágot és/vagy mécsest (mi is viszünk, azonban legfeljebb 100 szál fehér szegfűt és mécsest is 100 darabot).

Találkozzunk Fehérvárott két hét múlva, Nagyboldogasszony Napon!

Fejér Szövetség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése