2015. július 16., csütörtök

Be- vagy népvándorlás, avagy semmi sem az, aminek látszik?!

Ha kedd, akkor Hétvezér Est...
Boór Ferenc: Bevándorlás vagy népvándorlás, vagy mi más zajlott Európában az első évezredben?
 
Dr. Boór Ferenc, a Fejér Szövetség alapítója, a Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezetének elnöke lesz a 280. Hétvezér Est előadója. Nem először, immáron tizenötödször, azonban – ígérete szerint – egészen rendhagyó előadással jutalmazva meg az érdeklődőket. Nem, vagy nem csupán azért, mert mai világunkban már-már természetesek a rendhagyó események, hanem azért, mert – szabadon idézve a Fejér Szövetség tagjaihoz írott levelét – éppen a 7x8=56. születésnapján, minthogy 1960.07.21-én, azaz a 7x280=7x7x40. év 7. hó 3x7. napján született, s az este 7 órakor kezdődő előadás is – persze – éppen a 7x40=280. lesz!

Az előadó már többször meglepetést okozott történelmi ismereteivel és a kevésbé feltűnő összefüggések feltárásával, amint a legutóbbi „kimerítő” karácsonyi előadásával is, vagy az éppen egy hónappal korábban, a nyári napfordulón megjelentetett Catalaunumi csatára emlékező írásában is tette. Ennek az előadásnak rendkívüli aktualitást ad ráadásul az az Európa közvéleményét is megrázó afrikai és kis-ázsiai bevándorló áradat, amely még koránt sem érte el tetőpontját, s nem kevesek szerint Európa jövőjét, legfőképpen a nemzetek Európáját, s különösen Magyarországot fenyegeti végzetesen.

Most az előadó arra emlékeztet, hogy már történt valami hasonló Európában, amely teljes egészében átformálta annak arculatát, népeit, a népek és emberek öntudatát, azaz Európa teljes jövőjét. Ugyanis, jelen világtörténelmi ismereteink szerint, időszámításunk első évezredében, Marcus Aurelius római császársága idején kezdődött és éppen az évezred közepén, a „hun korban”, Atila hun király uralkodása idején tetőzött az a „népvándorlásnak” nevezett eseménysorozat, amely „lerombolta” a római birodalom népek és emberek feletti uralmára alapozott „rendet”, s csupán az ezredfordulón ért véget, mikor már az „új Róma”, Bizánc nagyhatalmi szerepét is megtörte – többek között – a „magyarok honfoglalása” címen tanított történet. A kérdés az, ha ma szinte semmi sem az, aminek látszik, akkor ezzel is ez-e a helyzet?

Számtalan máig megválaszolatlan kérdést vet fel Európa első évezrede. Csak néhányat előrevetítve: Valóban honfoglalás történt Álmos és Árpád népének bejövetelével, avagy honvisszafoglalás, amint minden középkori krónikánkban szerepel? Valóban annyi nép született az első évezredben, mint korábban tízezer év alatt összesen sem? Valóban akkor és éppen úgy, vagy netán éppen ellenkezőleg történtek az események, mint amit tanít a mai világtörténet? S azok a népek, amelyek ma is uralják Európa térképét, valóban a népek ázsiai bevándorlásából születtek, európai szemüveggel szinte a semmiből, amint a világenciklopédiában ma szerepel, avagy valami más, vagy más is történt a háttérben, vagy előtérben? S akkor mi is a változások lényege? Nép-, vagy névvándorlás? Nép- vagy bevándorlás? Nép- vagy névszaporulat történt Európában az első évezredben? Miért érdekes ez ma, a mai események tükrében?

Ez az este abban is rendhagyó lesz, hogy az előadó csupán az ismert tényeket foglalja össze egy-egy felvillantott térképpel, vagy írott szövegemlékkel, s a kérdéseket a jelenlévők válaszolják meg. Az előadás végén pedig összefoglalják, milyen válaszokat generáltak a tények. Vegyenek részt, ha kíváncsiak az eredményre! Várjuk, hívjuk azokat a fehérvári polgárokat az Országzászló térre, akiket a történelmi tények, s nem a politikai nézetek által alkotott áltörténetek érdekelnek, s maguk is válaszolni szeretnének a kérdésekre! Legyenek a mi és az előadó vendégei egy rendhagyó Hétvezér Est erejéig a nyár derekán  az Országzászló téren! 

Az előadás ideje: 2015. július 21. kedd 19.00 óra  
Az előadás helye: Székesfehérvár, Országzászló tér
(Rossz idő esetén a Miss Tee Teabolt, Székesfehérvár, Ady Endre út 32. I. em.)
Honlap cím http://fejerszovetseg.blogspot.hu/
Facebook-cím: https://www.facebook.com/groups/hetvezerest/  

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése