2015. július 25., szombat

Vendégünk a Hungarikum Együttes

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…    

Igazi hungarikum, azaz a HUNGARIKUM Együttes lesz a 281. Hétvezér Est vendége, immár sokadik alkalommal. Ki ne ismerné Fehérváron és környékén  Mudris Anettet és Kremnitzky Gézát, akik létrehozták a Hungarikum Együttest?  Akik saját megfogalmazásuk alapján - melyre legjobb tanúk a mára már őket szinte mindenhová követő törzsközönségük - magyar népdalokat és népdal feldolgozásokat adnak elő „hungarikum”-stílusban. A magyar zenei kultúra, a népdalkincsünk, népdalok és népdalfeldolgozások jelentik - a világon egyedüli és kimeríthetetlen bővizű forrásából merítve - repertoárjuk fő vonulatát. Mellette azonban saját, eredeti dalaikat is megszólaltatják közönségük nagy örömére. Ez év március 25-én vettek részt egy rendezvényünkön, emelve annak fényét zenéjükkel, Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, Székesfehérváron, a Koronázó-tér 4 sz. épületének homlokzatát újból díszítő ”Felajánlás” című eredeti állapotában helyreállított homlokzati dombormű avatásán: http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2015/03/nagyboldogasszony-napi-kegyeleti.html, s legutóbb a Botond Napi Hagyományőrző Családi Nap és Vásár záróműsorát is ők adták.
Visszatérő vendége a Hungarikum Együttes a szövetség Botond Napi Vásár és Hagyományőrző Családok Találkozójának és az év eleji évadnyitó Hétvezér Esteknek is.

A Fejér Szövetség vendégeként első Hétvezér Esti koncertjüket a 2011. Január 04-én játszották. Azóta sokszor, sok helyen, például a Botond-napi vásárokon és más rendezvényeinken örvendeztették meg közönségüket az autentikus, de mégis sajátosan „hungarikumos” stílusú zenéjükkel.  A soron következő koncertjükre is számítunk rajongóikra és mindenkire, aki szereti, ismeri zenéjüket. Azokra pedig különösen számítunk, hogy eljönnek meghallgatni Anett csalogánnyal vetekedő szép énekhangját, Géza markáns, virtuóz gitárjátékát, akik még esetleg nem ismerik őket.

Az előadókon kívül másik fő nevezetessége az estnek a helyszín, az Országzászló-tér. A koncert ugyanis része lesz egy immár évek óta tartó politikai tüntetésnek, azon cél érdekében, hogy végre a koronázó városban Székes Fehérváron is legyen helyreállítva az Ereklyés Országzászló az 1938-as eredeti állapotokhoz hűen.

Várjuk, hívjuk azokat a fehérvári polgárokat, akik számára nem a „sokszínű”, tarka-barka multinacionális és arctalan, gyökértelen, dobhártyát szaggató zenei produkciónak nevezett akusztikus „környezetterhelés” jelenti a zenét. A dal, a zene ezen az estén ezen célok támogatására, megvalósítása érdekében fog messze hangzóan szárnyalni. A NÉPDAL, az ÉLŐ ZENE múltunk, kultúránk, magyarságunk erősítésére, megbecsülésére fog felcsendülni a nyári estében.

Az előadás ideje: 2015. július 28. kedd 19.00 óra
Az előadás helye: Székesfehérvár, Országzászló tér 
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése