2016. január 4., hétfő

Hun vagy Magyar?

A Régi Jó Magyar Naptár szerint ma Fergeteg hava Hunor napja van.

Népünk és országunk nevének gyöke más nyelveken Hungar és annak a legkülönbözőbb elhajlásai, mint Ungur, Ungar, Unkar, Venger, Vegre, Vangar, Varhun, Avar, Agar, Hagar, Ogur, Ugor, Uhor, ..., míg saját nyelvünkön és a Földközi tenger partján és a legmeglepőbb helyein a világnak Magyar, Madzsar, Madar, Makar, Mahar, Majar, Madaj, .... S ezzel semmi baj, ahogy azzal sem, hogy legendáink gyönyörű mesevilágában, mint Nimród, Ménrót, Nemere, ... fiai Hunor és Magor, Hun és Magyar egy tőről fakadnak, testvérek voltak és lesznek, míg  világ a világ.

Azt kutatva, hogy hunok vagyunk avagy magyarok, mongolidok avagy europidok, jó ha megismerjük, hogy mit is tartanak és mondanak a hunokról és rólunk a kínaiak (hanok), mert az ázsiai hunokkal közvetlenebb kapcsolatban álló írástudó népet, kinek írásemlékeit nem tüntette el semmiféle politikai szél, keveset avagy talán nem is találni kerek e világon. S ne feledjük, hogy Kínában építettek csupán a hunoknak egyedülálló múzeumot!

Úgyhogy az alábbi - mintegy 45 perces dokumentum filmet - mindenképp minden magyar figyelmébe ajánlom, már akit érdekel a múlt és jövő. Mert akit csak a jelen érdekel, az inkább nézzen meg egy kínai rajzfilmet! Vagy egy amerikait, tök mindegy. Avagy igyék egy korsó sört!

Akkor is ajánlom a filmet, ha abból is indul ki, mintha az ázsiai hunoktól származnának a magyarok, ami a régészeti, embertani, génkutatási, nyelvi, néprajzi, ... és minden egyéb kutatás alapján is orbitális marhaság. S még a mesében is, hiszen a legendában sem Hunor fia Magor, no meg Nimród.

Ah, bár ez lenne a tanított történelmünkben a legnagyobb hamisság! Az alábbi film legfőképpen a kínai néppel rokonságra lépő ázsiai hunok történetével foglalkozik és nem a hunok (mongol nyelven: ember) sok nemzetből álló szövetségével és annak európai eredetű ágával, s csupán a magyar kutató (avagy filmbeli kérdező) tájékozatlansága okán kerülnek, mint leszármazottak, képbe a magyarok (lásd: a kárpát-medencei jogaros műveltség Kr.e. 5000-ben indult sokmilliós kiáramlását keletre, s annak tovaterjedését a sztyeppe vonalán! -
www.magtudin.org/Grandpierre_Atilla_Szkitak_szekely.pdf). Az én meggyőződésem továbbra sem nyert cáfolatot, miszerint a magyarok története a Kárpát-medence szikláiba van vésve, földjébe van rejtve akkor is, ha a hunok történetével (testvériségben) össze is fonódott.

https://www.youtube.com/watch?v=tu-BzRjo4aM
A film a képre kattintva megtekinthető
Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése