2013. május 1., szerda

120-an írták alá az NFA tevékenysége elleni petíciót

Mottóként álljon itt Sárvári Attila hozzászólása:
"... az NFA őriztetni kezdte a területet, hogy a helyi gazdák nehogy bevessék éjjel." Az őrző-védő módszert helyi gazdák ellen a Bajnai-féle Hajdú_Bét Rt. alkalmazta először - ők azért szállták meg verőemberekkel a libatenyésztő gazdák telephelyeit, hogy a gazdák ne tudják eladni a libákat piaci áron a konkurenciának - így jutott hozzájuk fizetés nélkül ...
http://veol.hu/hirek/kajaszoi-foldugy-a-foldalap-kezeloje-oriztette-a-kajaszoi-tablat-1540441 
Tiltakozó megmozdulás az NFA tevékenysége ellen
2013. április 30., Budapest

Gazdatanácsok Szövetsége
2013. április 30.-i követelései:


CÍMZETT: SEBESTYÉN RÓBERT, A NEMZETI FÖLDALAPKEZELŐ SZERVEZET ELNÖKE

KÖVETELJÜK, HOGY

1.      AZ NFA NE KÖLTSE AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉT TÖRVÉNYTELENSÉGEKRE, A TÖRVÉNYTELENSÉGEK LEPLEZÉSÉRE! VONJA VISSZA AZ "ŐRZŐ-VÉDŐKET" MÉG MA ÉS HAGYJA A HELYIEKET MŰVELNI A FÖLDET! JÁRJANAK VÉGRE ABBAN KÖZRE, HOGY MAGYARORSZÁG ELSŐ HELYREÁLLÍTOTT KÖZBIRTOKOSSÁGA HIVATALOSAN IS MEGSZÜLETHESSÉK KAJÁSZÓN MÁJUS KÖZEPÉRE, HOGY PÁLYÁZHASSANAK A TERÜLETALAPÚ TÁMOGATÁSRA IS IDŐBEN!

2.      A FÖLDET, AMIRE TÖRVÉNYTELENÜL SZERZŐDNÉK AZ NFA NEM HELYIEKKEL, A FÖLDET, AMELYET GONDATLANUL, MŰVELETLENÜL HAGYNA INKÁBB, MINTHOGY HELYIEK VEGYÉK MŰVELÉSBE VÉGRE, A FÖLDET, AMELYET MOST KOMMANDÓSOKKAL VÉDETNEK, HOGY NEHOGY MEGMŰVELHESSÉK A HELYIEK, A FÖLDET, AMELYET MÁR-MÁR PROSTITUÁLNAK AZZAL, HOGY MÉG VÉLETLENÜL SEM HELYBÉLIEKET KÍNÁLGATNAK SZERZŐDÉSEIKKEL, NE MÁSNAK, HANEM A HELYIEKNEK ADJÁK HASZONBÉRBE ÉS NEM EGYETLEN ÉVRE, AHOGY A HATALOMGYAKORLÓK SEM EGYETLEN ÉVRE KAPTÁK A LEHETŐSÉGET "HASZONBÉRBE"!
3.      KÖSSENEK SZERZŐDÉST A KAJÁSZÓI GAZDATANÁCCSAL, VAGY A GAZDATANÁCS TAGJAIVAL, VAGY A FÖLDTERÜLETRE PÁLYÁZÓ KAJÁSZÓIAKKAL, NE MÁSSAL! RENDELKEZZENEK VÉGRE, DE NE A HELYIEK ELLEN, NE A HELYEIK FEJE FELETT ÉS NE TÖRVÉNYTELENÜL, SOHASEM, EGY PILLANATRA SEM TÖRVÉNYTELEN!
4.      AZONNAL ÁLLÍTSÁK LE AZ NFA PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉGÉT ÉS AZONNAL KEZDJENEK TÁRGYALÁSOKAT A GAZDATANÁCSOK SZÖVETSÉGÉVEL AZ NFA FÖLDBÉRLETI PÁLYÁZATI RENDSZER KIALAKÍTÁSÁRÓL, A HELYBÉLI GAZDATANÁCSOK JOGÁLLÁSÁRÓL ÉS RÖGZÍTÉSÉRŐL A KÉSZÜLŐ FÖLDFORGALMI TÖRVÉNYBEN ÉS AZ NFA-RA VONATKOZÓ RENDELETEKBEN!
5.      MONDJON LE AZ NFA TELJES VEZETÉSE, VAGY MENTSE FEL A KORMÁNY A FELELŐS TISZTVISELŐKET, HOGY VÉGET VETHESSEN AZ NFA JELENLEGI VEZETÉSE ÁLTAL MINDMÁIG LEPLEZETT KORMÁNYPROGRAM ELLENES, MI TÖBB, TÖRVÉNYTELEN GYAKORLATNAK! HA KELL, A KORMÁNY ÁLLÍTSA HELYRE A TÖRVÉNYESSÉGET, HOGY A HELYIEK VETHESSENEK ÉS ARATHASSANAK A HELYI FÖLDEKEN!
6.      SZÁMOLJON EL A VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTER AZZAL, HOGYAN ENGEDHETTE, HOGY AZ NFA MINDMÁIG ELKÖVESSE ÉS LEPLEZZE A TÖRVÉNYTELENSÉGEKET! SZÁMOLJON EL A MINISZTERI BIZTOS AZZAL, HOGY HOGYAN NEM JUTOTT ESZÉBE, HOGY EGYSZER IS BESZÉLJEN A HELYI GAZDÁKKAL ÉS MIÉRT ENGEDI, HOGY HATALMI ESZKÖZÖKKEL AKADÁLYOZZA MEG AZ NFA KAJÁSZÓT ABBAN, HOGY MINDEN TÖRVÉNYI FELELŐSSÉGET VÁLLALVA MŰVELHESSE MEG A FÖLDET, AMELY AZ NFA MIATT MEGMŰVELETLEN MINDMÁIG A 2013. ÉVBEN, AMI A KORMÁNYPROGRAM ÉS AZ ELKÖVETETT TÖRVÉNYTELENSÉGEK FELTÁRÁSA OKÁN IS MÁR CSAK KAJÁSZÓIAKAT ILLETHET! SZÁMOLJON EL MOST MÁR AZ ÜGY MINDEN FELELŐSE, HOGY MIT TETT A TÖRVÉNYESSÉG HELYREÁLLÍTÁSA, A FÖLD ÍRATLAN TÖRVÉNYE, A MŰVELÉS ÉRDEKÉBEN, SZÁMOLJANAK EL AKIKNEK SOROZATOS KÖTELESSÉG MULASZTÁSA MIATT KELLETT VÉGÜL BÍRÓSÁGHOZ FORDULNUNK ÉS BÜNTETŐ FELJELENTÉST TENNÜNK, HOGY HELYREÁLLÍTHASSUK A TÖRVÉNYESSÉGET!


KELT: BUDAPEST (BOSNYÁK TÉR), 2013. ÁPRILIS 30.

      ……………………………………………                ……………………………………………
                   Dr. Boór Ferenc sk.                                           Tamási Béláné sk.
       Gazdatanácsok Szövetsége titkára             Gazdatanácsok Szövetsége jogi képviselője
              gazdatanacs@gmail.com        Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése