2013. május 6., hétfő

A Rácz Sándor Kegyeleti Bizottság közleménye

Rácz Sándor
Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetsége elnöke kezdeményezésére 2013. május 3-án a Magyarok Házában összeült  Rácz Sándornak, az 1956-os Nagy-Budapesti Központi Munkástanács elnökének, a Magyarok Világszövetsége tiszteletbeli elnökének méltó temetését előkészíteni hivatott Kegyeleti Bizottság. 

A kegyeleti testület – amelyben képviselteti magát a Magyarok Világszövetsége, a TIB – Történelmi Igazságtétel Bizottság, a Munkástanácsok Országos Szövetsége, a POFOSZ – Politikai Foglyok Országos Szövetsége, az 1956. Alapítvány, az 1956-os Magyarok Világszövetsége, az ’56-os Szövetség,  a Magyar Vidék Országos ’56-os Szövetség, a Történelmi Vitézi Rend, a Gazdatanácsok Szövetsége, a Magyarok Szövetsége valamint Budapest főpolgármestere – Rácz Sándor családjának jelenlévő képviselőjével egyetértésben az alábbi közlemény közzétételéről határozott:
Rácz Sándor búcsúztatása május 23-án, csütörtökön 11 órakor a Szent István Bazilikában tartandó gyászmisével kezdődik, és 14 órakor a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, a Fővárosi Közgyűlés által adományozott díszsírhelynél folytatódik. A gyászszertartást Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke végzi.

Rácz Sándor történelmi jelentőségű közéleti szerepvállalása és emberi nagysága, hajlíthatatlanul egyenes jelleme, a magyarságot meggyőződése szerint megkérdőjelezhetetlenül megillető történelmi igazságtételért folytatott életküzdelme, áldozata jogán a nemzet halottja.

A Kegyeleti Bizottság ezért felhívással fordul
·         valamennyi önkormányzathoz, a világmagyarság Kárpát-medencei és Kárpát-medencén kívüli szervezeteihez, hogy a temetés napján a nemzeti gyász jeléül tűzzék ki a fekete zászlót, továbbá
·         a történelmi egyházakhoz, hogy a gyászszertartás kezdetekor, május 23-án, 11 órakor a harangok megszólaltatásával fejezzék ki keresztényi részvétüket.

Budapest, 2013. május 3-án

A Rácz Sándor Kegyeleti Bizottság

A Család

Sujánszky Jenő
’56-os szabadságharcos (Párizs)

Regéczy-Nagy László
a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnöke
                                                                                                         
Vanek Béla,
az 1956. Alapítvány elnöke

Trencsényi László,
az 1956-os Magyarok Világszövetségének ügyvezető elnöke

Nagy Imre,
a Munkástanácsok Országos Szövetségének alelnöke

Dömötör Zoltán,
a Magyar Vidék Országos ’56-os Szövetség ügyvezető elnöke

Fazekas János László,
az ’56-os Szövetség elnöke

Tarlós István főpolgármester képviseletében

Dr. Szentes Tamás,
Budapest főpolgármester-helyettese,

Patrubány Miklós István Ádám,
a Magyarok Világszövetségének elnöke


MVSZ Sajtószolgálat
7873/130506

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése