2013. május 16., csütörtök

A Rácz Sándor Kegyeleti Bizottság közleménye: Nemzeti Gyász és Kegyelet

Kegyelet lerovása Rácz Sándor koporsójánál


Mindazok, akik Rácz Sándort életében tisztelték, kegyeletüket koporsójánál május 23-án, csütörtökön 9 órától kezdődően róhatják le. A koporsó melletti őrállást a Történelmi Vitézi Rend szervezi. 11 órakor kezdődik a gyászmise, amelyet Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke végez. A temetésre 14 órakor kerül sor a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben.

A kegyeleti bizottság levélben fordult Erdő Péter bíboroshoz, Bölcskei Gusztávhoz, a református zsinat elnökéhez, valamint Gáncs Péterhez, az evangélikus egyház püspök-elnökéhez, és kérte, hogy a gyászmise kezdetekor, 11 órakor kondítsák meg a harangokat.

A Rácz Sándor Kegyeleti Bizottság nevében: Kozma Imre, Patrubány Miklós, Molnár V. József, az MSZ szakrális vezetője, v. Hunyadi László, a Vitézi Rend főkapitánya, Dégi András, a POFOSZ elnöke, Trencsényi László, az 1956-os Magyarok Világszövetségének ügyvezető elnöke, Vanek Béla, az 1956-os Alapítvány elnöke, Fazekas János, az ’56-os Szövetség elnöke, Dr. Boór Ferenc, a Gazdatanácsok Szövetségének titkára.

GYÁSZOL A NEMZET

Elhunyt Rácz Sándor
az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke,
a Magyarok Világszövetsége tiszteletbeli elnöke
Rácz Sándor
történelmi jelentőségű közéleti szerepvállalása és emberi nagysága, hajlíthatatlanul egyenes jelleme, a történelmi igazságtételért folytatott életküzdelme, áldozata jogán
a nemzet halottja

Hívjuk tagjainkat és híveinket: Kísérjük el őt közösen utolsó földi útján!

MVSZ Sajtószolgálat
7884/130515

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése