2013. május 24., péntek

Perun innen és túl: Egy világutazó képes útibeszámolója és könyvbemutatója

Ha kedd, akkor Hétvezér Est!

A 173. Hétvezér Est vendége: Istenes GyőzőKövetkező előadónk, Istenes Győző, Purisaca Golenya Ágnessel járta végig Ecuadort, Perut, Bolíviát és Chile egy részét, amiről könyvük is megjelent, Perun innen és túl címmel. Útjuk komoly, és sokszor igen fárasztó kutatómunkával telt, s az izgalmas kalandokat sem nélkülözték.

Ecuadorban Móricz János nyomában indultak el, megpróbálták dokumentálni életútját, elméleteit, felfedezését a Tayos Barlangban. Mit rejt az Ecuador, Peru és Bolívia alatt húzódó, sőt, talán egész Dél-Amerikát behálózó barlangrendszer? Kiknek az érdeke, hogy titokban tartsák az emberiség előtt? Hogy kerültek magyar szavak az ott élő őslakosok nyelvébe? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések merülhetnek fel a hallgatókban. A választ lehet, hogy hamarosan megkapjuk.


A szerzőpáros munkája során interjút készített a következő fontos személyekkel:

- Eileen Hall-lal, a skót Stan Hall lányával (www.goldlibrary.com)

- Gerardo Matheus Peña-val, Móricz János ügyvédjével

- Jaime Rodriguezzel, Ecaudor legnépszerűbb ufológusával
- Manuel Palacios-szal, Móricz János ecuadori kutatójával
  (http://tayoscave.wordpress.com), aki szintén múlt év őszén járt a Tayos Barlangban az ecuadori Amazonas TV stábjával. A dokumentumfilm, egyelőre csak spanyol nyelven itt megtekinthető: 
 - Pedro Webster-el, a 2010-es Misión Rahma expedíció tagjával a Tayos Barlangba.
Az Ecuadori Nemzeti Könyvtárban, a Banco Central-ban és egyéb intézmények archívumában kutattak anyagok után, melyek igazolják Móricz elméletét az emberiség és közte a magyarok őstörténelméről.

Az előadás helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2013. május 28. (kedd) 19.00-21:00 óra


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése