2013. május 11., szombat

Fejér Szövetség Elnöksége üzenete a nyilvánosságnak és a Váralja Szövetség Elnökségének

Tisztelt Honfitársak és tisztelt Váralja Szövetség Elnöksége!

Levelesládánkba pottyant ez a több, mint bomlasztó üzenet, melyben egy jó barátunk és szövetségesünk levelére válaszolt K.M. a Váralja Szövetség nevében   (minden eshetőségét a személyeskedésnek elkerülve írtuk a neveket csupán a kezdő betűkkel):

    Kedves H... A...!

    Köszönjük szépen levelét! Teljesen igaza van, az összefogás nagyon fontos. De hogy fogjunk össze például a Fejér Szövetséggel, akik jelenleg azt hangoztatják, hogy Ángyán József áruló... Talán érzi, hogy ez valahogy nem helyénvaló. A földügyet jelenleg a Váralja Szövetség és az Élőlánc Magyarországért szervezet viszi, Ángyán Józseffel az élünkön. Amelyik szervezet ehhez csatlakozni akar, azt szeretettel várjuk, viszont a minket árulónak megbélyegzőket messziről elkerüljük. Hiszen hogyan lehetne Ángyán professzor úr áruló? Ő kezdte el az egészet, ő a szószólója a földügynek. Ez így nagyon nincs helyén.

    Köszönettel és üdvözlettel:

    K... M...
    Váralja Szövetség

Ennyi a levél, ami miatt a Fejér Szövetség Elnöksége az alábbi nyilatkozatot tenni volt kénytelen:
 
A Fejér Szövetség Elnöksége üzeni minden Honfitársunknak, s nem mellesleg a Váralja Szövetség Elnökségének, hogy
  1. Áruló az, aki a hazát, a földet vagy a haza, a föld ügyét eladja garasért. Ángyán József ilyet soha nem tett és tesz.
  2. Csalárd úton, a közvélemény megtévesztésének útján jár az, aki annak ellenére, hogy hivatalos honlapunkon, egyetlen sajtóközleményünkben, levelünkben sem talál olyan bejegyzést, amelyben Ángyán Józsefre ilyen súlyos kijelentést tettünk volna, mégis a "rágalmazás" útjára lépve "ad szánkba" olyan kifejezéseket, amelyeknek nyomát sem láthatta, hallhatta még tagjainktól sem.
  3. A föld ügyét nem "viszi" sem az Élőlánc Magyarországért parlamenten kívüli párt (véleményünk szerint semmilyen párt nem viheti azt), sem a Váralja Szövetség, sem mi, de még Ángyán József sem, minthogy nem is kezdeményezte semmilyen vonatkozásban a társadalom egyik, vagy másik szereplője csupán. A föld ügye a magyar nemzet egyik legsúlyosabb és hosszú idő óta megoldatlan ügye és a vidéki gazdák számára pedig már a túlélés legsúlyosabb kérdése.
  4. Amennyiben valakik úgy gondolják, hogy viszik a földügyet, akkor a kérdés feléjük legyen az, hogy HOVÁ VISZIK AZT? Pontosabban HOVA KÍVÁNJÁK VINNI AZT? A föld ügye Bábonymegyeren, Lepsényben, Alcsúttól Kajászóig a Váli völgyben, Csornán, Nagyatádon, Pécelen, ... és még hosszasan sorolhatnánk hol is van! Jó volna, ha rádöbbennének, akik azt hiszik, hogy viszik a föld ügyeket, hogy azokat nem kell vinnie senkinek, annál inkább kell a földet megvédenie mindenkinek. Mindenkinek, aki tisztességgel és nem külön (önös, esetleg valamiféle pártfejlesztési) érdekek mentén kívánja képviselni a földügyet.
Maradunk a messze pártok felett álló Gazdatanácsok Szövetsége, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, a Történelmi Alkotmányunkat Helyreállító Szövetség, a Banki Adósok Érdekvédelmi Szövetsége, a Magyar Rendszerváltók Szövetsége, a Magyarok Szövetsége, a Magyarok Világszövetsége, az Élő Közösségek, az Otthonvédők, ... és minden nem vezényelni (vagy elhatárolódni), hanem együttműködni kívánó társadalmi szervezet és közösség természetes szövetségese.

Tisztelettel és a miheztartás végett:

Sajó Victor elnök
a Fejér Szövetség Elnöksége nevében

1 megjegyzés:

  1. Fejér Szövetség Elnöksége üzenete a nyilvánosságnak és a Váralja Szövetség Elnökségének

    VálaszTörlés