2013. május 24., péntek

A "hivatalnyikok" és "közszolgáik" elterelő csörömpölései közepette temettük az "Utolsó Nagy Magyart"!

Honfitársak!
Tegnap temettük Rácz Sándort, de nem temettük azt, amidőn élt és azt, amiért halt!

- Meghalt? Hát akkor mért ölik naponta
szóval, tettel és hallgatással is?
Mért békítik a simák alattomba'
lány-duzzogássá haragvásait?
                                        /József Attila/

RÁCZ SÁNDOR A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE TISZTELETBELI ELNÖKÉNEK TEMETÉSE
PATRUBÁNY MIKLÓS A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE ELNÖKÉNEK BÚCSÚJA
Kőszegi M. László filmje
Nemzeti Sírkert, 2013. május 23.

Patrubány Miklós:"Rácz Sándor semmibe vett élete legyen sikoly, legyen kiáltó szó!
Magyar élet addig nem lesz Magyarországon, amíg helyre nem állítjuk a történelmi jogfolytonosságot.
Történelmi Alkotmányunkon kívül nincs és nem is lehet életképes Magyar Nemzet"


Rácz Sándor utolsó közszereplésének alanyai és tanúi, a Kajászói Gazdatanács tagjai egy NFA által kezdeményezett - és persze, hogy a törvénytelenségeiket takargató - tárgyalást lemondva tudták búcsúztatni az Utolsó Nagy Magyart!

A Bábonymegyeri Gazdatanács tagjai ugyancsak egy az NFA által indított - nem kell hangsúlyozunk, hogy hazug állításokra alapozott - siófoki tárgyalásról érkeztek a temetésre, hogy elbúcsúztassák a Gazdatanácsok alapító atyját, hogy a mai napon részt vegyenek egy másikon, amit ugyancsak az NFA kezdeményezett a gazdák ellen.

Kásler Árpád saját feljelentésének tárgyalására is e napon került volna sor, ha Árpád hajlandó lett volna elfogadni a Bíróság követeléseit, de nem tette, helyette ő is Rácz Sándor temetésére érkezett Budapestre.

Az NFA-t feljelentő és a tárgyalásokon, a Bazilikában tartott búcsúztatáson és a temetésen is résztvevő Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Fejér Szövetség elnöksége ajánlja mindenkinek tanulságul a Hungária TV fenti híradását és az MVSZ Sajtószolgálat alábbi beszámolóját e temetésről.

Eltemették Rácz Sándort

Május 23-án Budapesten eltemették Rácz Sándort. A megtelt Szent István Bazilikában gyönyörű gyászmisével búcsúzatta őt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke. Ravatalánál Patrubány Miklós és v. Hunyadi László vezetésével a Magyarok Világszövetsége és a Történelmi Vitézi Rend tagjai álltak vigyázban. A Sapszon Ferenc vezette Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola kórusának éneke mennyei hangulatot árasztott. Az ökumené jegyében Pápai Szabó György velencei református lelkész, a HONLEVÉL újság felelős szerkesztője búcsúzott. A Boldogasszony anyánk c. régi himnusz közös éneke zárta szentmisét, amelyen részt vett Molnár V. József, az MSZ szakrális vezetője, Boross Péter ex-miniszterelnök, Tarlós István főpolgármester képviseletében Dr. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, valamint Novák Előd és Murányi Levente, a Jobbik országgyűlési képviselői is.

A temetés a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben zajlott. A sír a Deák Ferenc mauzóleumhoz vezető sétány jobb oldalán, a 29/3-as parcellában, Bánffy Dezső, Magyarország milleniumi miniszterelnökének sírja mellett, egy nagy hársfa tövében van. Az érkező gyászmenetet Vesztergám Miklós tárogatóval fogadta. Sinkovits-Vitay András a Himnuszt szavalta, majd a csókai Rákóczi Férfikórus a Rákóczi búcsúja c. éneket szólaltatta meg. Az elhunyt és családjának felkérésére a búcsúbeszédet Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke mondta, aki nagy ívű beszédben hódolt Rácz Sándor emléke előtt. Búcsúztak továbbá: Palkovics Imre, a Munkástanácsok országos Szövetségének elnöke, a csíksomlyói Gergely István, a barátok és harcostársak közül pedig a Párizsban élő szabadságharcos Sujánszky Jenő nevében Prohászka Tibor, Tóth Zoltán, Dénes János és Vanek Béla. Orbán Viktor miniszterelnök koszorúját Jakab István, a MAGOSZ elnöke, parlamenti alelnök hozta. Ismert közéleti emberek is ott voltak a búcsúzók között: Borbély Imre, Borsos Géza, Drábik János, Dr. Boór Ferenc, Dr. Papp Lajos, Felber Zoltán, Fuksz Sándor, Gyetvay György Gergely, ifj. Hegedűs Loránt és Hegedűs Zsuzsanna, Kásler Árpád, Oláh István, Tokay Rozália, Zsigmond Emese és mások.

A sír beszentelését követően Ökrös Csaba hegedűje szólalt meg, és a nemzeti színű lyukas zászlóval borított koporsót a Gyímesi halttokísérővel, nemzeti színű köteleken eresztették alá. Sinkovits-Vitay András előadásában elhangzott a Szózat. A végtisztességtevők elénekelték a Székely Himnuszt, majd Gucz György fújt takarodót.

Kegyelmi állapot volt.
Rácz Sándor ravatala a Szent István Bazilikában
„A megtelt Szent István Bazilikában gyönyörű gyászmisével búcsúzatta őt Kozma Imre atya,
                                             a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke.”
„Ravatalánál Patrubány Miklós és v. Hunyadi László vezetésével
a Magyarok Világszövetsége és a Történelmi Vitézi Rend tagjai álltak vigyázban.”
„A Sapszon Ferenc vezette Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola kórusának éneke mennyei hangulatot árasztott.”
„Az ökumené jegyében Pápai Szabó György velencei református lelkész,
a HONLEVÉL újság felelős szerkesztője búcsúzott.”
„A temetés a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben zajlott.”
A gyászoló család
Rácz Sándor utolsó földi útján
„A sír a Deák Ferenc mauzóleumhoz vezető sétány jobb oldalán, a 29/3-as parcellában,
Bánffy Dezső, Magyarország millenniumi miniszterelnökének sírja mellett, egy nagy hársfa tövében van.”
„Sinkovits-Vitay András a Himnuszt szavalta…”
„A sír beszentelését követően Ökrös Csaba hegedűje szólalt meg, és nemzeti színű lyukas zászlóval borított koporsót a Gyímesi halttokísérő hangjainak kíséretében nemzeti színű köteleken eresztették alá.”
„A végtisztességtevők elénekelték a Székely Himnuszt, majd Gucz György fújt takarodót.”

Fotók: Felber Zoltán (Bázel)

MVSZ Sajtószolgálat
7901/130524

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése