2013. május 13., hétfő

Felhívás minden fehérvári honfitársunkhoz

Tisztelt Honfitársak!
Tisztelt 75. Emlékévet Szervezők!
Tisztelt Fehérvárt szerető helyben lakók!

Nem kell nekünk már érvelni amellett, ami magától értetődő kellene, hogy legyen. No, nem most, vagy mostantól, hanem már évek óta, maga-magától. De, ha már nem is, akkor legalább attól, amit elmondtunk nem egyszer, de százszor. Mi nem mondunk le róla. Erről lemondani nem lehet. Főként nem, amikor minden arról szól, hogy legyen már végre valami az, ami. Bár ne kellene ezt százszor elmondani!

Ha kell, hát elmondjuk megint, újra és újra, hogy ráébredjenek végre azok, akiket egyszerűen nem zavar, ha az Országzászló téren nem az Országzászló, hanem épp a nyegle hiánya lobog:

Országzászlót az Országzászló térre, nem kirakatot!
Nem kell szökőkút, nem kell sem professzor sem pályázat ahhoz, hogy helyreállítsuk végre - és mikor, ha nem éppen a 75. emlékévben - azt, ami ott ragyogott, amit a 75 éve itt ülésező Országgyűlés még lobogni láthatott!

Lassan úgy múlik el az emlék, mint az év, s azon kívül, hogy a Fő utca "felújítása" mögé bújtatott, Fehérvár múltjához és arculatához a legkevésbé sem illő led-inda is csavarogni és világítani fog, s a Varkocs-szobor régi szép medencéje helyén egy mesterkélt szökőkút imitátor locsog, ám az Országzászló tér helyreállítására a többszáz millióból egy peták sem jutott. Holott a terv is, a tér is adott. S e pillanatnál jobbat senki, de senki sem találhatott. Töredék költség sem lehet tétel, hol az adósság felének elengedése nélkül is számtalan "kirakat" felújításra jutott.

Mi a nagy bűne e térnek, hogy nevéhez méltón még egy Országzászlót sem kaphat, épp ott?!
Gondolkozzatok és csatlakozzatok!
Akarjuk végre, együtt és többen, hogy

Országzászlót a térre, a nevéhez és múltjához méltót!

A mi szövetségünk erre bármikor kapható. S ettől annyi, de annyi minden volna "megbocsátható".

Fejér Szövetség Elnöksége
Vonatkozó bejegyzéseink, felhívásaink:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése