2016. szeptember 26., hétfő

Semmi szokatlan: a hatalom tanul, de nem vallja be, főként ha a tanár a Magyarok Világszövetsége

Lazio-himnusz: A kormányzat ismét az MVSZ nyomdokában

https://www.youtube.com/watch?v=FYqDMcJIvI8
A Lazio himnusza az MVSZ korábbi
pályázatán nyertes fordításban
a képre kattintva hallható
A Magyarok Világszövetsége elégtétellel fogadta, hogy negyedszázados elhallgatással felhagyva, a Magyarok Világszövetsége kezdeményezése után három évvel Magyarország kormányzata is zászlajára tűzte a Lazio futballcsapat 1956 emlékére írott „himnuszának” magyarra fordítását. Történik mindez – immár sajnos „természetesen” – a Magyarok Világszövetségének megemlítése nélkül. 

Azt követően, hogy az MVSZ Sajtószolgálat a múlt héten ismételten közzétette a Lazio Róma „himnuszának" olasz és magyar változatát, a magyarországi közmédia óriási hangerővel pályázatot hirdetett az '56-os Pesti Srácok hőstetteit megéneklő olasz dal magyar nyelvű újraköltésére, félmillió forintos díjat tűzve ki a győztes költeményért.
„Mindezt hallva, sajtószolgálatunk arra kíváncsi, hogy hol voltak a magyar rádió, a magyar televízió, a magyar távirati iroda római tudósítói az elmúlt fél évszázadban? Hogyhogy erről nem adtak sohasem hírt a rendszerváltást követő negyed évszázad alatt?“ – kérdezte állásfoglalásában három évvel ezelőtt a Magyarok Világszövetségének Elnöksége. A közmédia ma is adós a válasszal.

Az MVSZ Elnökségének három évvel ezelőtti pályázati felhívása itt olvasható:
Avanti ragazzi... - Előre budapesti srácok! - Az MVSZ Elnökségének állásfoglalása és pályázati felhívása

A Békéscsabán élő győztes, Bálint Miklós fordításában magyar szöveggel a dal itt hallgatható meg: https://www.youtube.com/watch?v=FYqDMcJIvI8

A pályázatnyertes fordítás szövege itt olvasható:

Alább megtekinthető pár videón, hogy miként éltetik az olasz szurkolók minden mérkőzésen az 1956-os hős budapesti srácokat:

MVSZ Sajtószolgálat
8997/160926

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése