2016. szeptember 9., péntek

Mi is az a zengőszék?

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Déri Barna: Gyógyító rezgések

Az előadás ideje: 2016. szeptember 13. kedd 19.00 óra
Az előadás helye: MissTee Teabolt, Szfvár, Ady E. u. 32. I. em.

Először lesz vendégünk Déri Barna, a 336. Hétvezér Esten, aki igazán különleges módját választotta a gyógyításnak. A zenész, gitárművész pszichológus több mint tíz éve a hangok és rezgések gyógyító erejét állította élete középpontjába, hogy ilyen szokatlan, különleges módon gyógyítsa, segítse embertársait és adjon művészi élményeket környezetének.
Anélkül, hogy a legújabb tudományos kutatások eredményeibe belemélyednénk, amelyek a fizika és biológia alapjait is egyre inkább más megvilágításba helyezik, próbáljuk megválaszolni azt a sokakban bizonyára kétkedéssel megfogalmazott kérdést, hogyan lehet gyógyítani rezgésekkel, a zenei hangokkal, vagy akár a zenével? Egyáltalán lehet-e ily módon gyógyítani, vagy talán ez is valamiféle újkori hókusz-pókusz? Ma már a hivatalos orvostudomány is egyre inkább kénytelen elismerni, sőt hellyel, közzel egyre több területen alkalmazza is a rezgéseket, mint terápiás módszert. Rezgések? Miféle rezgések? Ma már széles körben ismert az a fizikai alapvetés, hogy energia nélkül nincs sem élet, sőt maga az anyag sem létezne, hiszen maga az anyag is az energia egyik formája. Mint ilyen
pedig állandó változáson megy keresztül, ami rezgések formájában nyilvánul meg. Tehát sem az élő sem az élettelen nem nélkülözheti az energiát, és a különböző energiaszintek változása rezgések formájában testesül meg. Ma már az orvostudományok legfejlettebb szintjén kezdik ezt a tudást a gyógyítás szolgálatába állítani, hiszen egyre inkább tarthatatlan, azaz elmélet és gyakorlat, hogy az élet és maga a gyógyítás az kémiai vagy biokémiai szinten valósulhat meg. Az egészséges sejtek energiaszintje, azaz a rezgése, töltése mást mutat, mint a kórós állapotban lévő sejtek energia-, azaz rezgésszintje. Ez pontosan mérhető ma már. A feladat most már „csak” az, ha valamilyen okból a szervezet sejtjeinek, vagy egy szerv sejtjeinek az energia szintje, azaz rezgésszáma eltér a normálistól, azaz az egészségestől, akkor azt valamilyen módon állítsuk helyre. Ez a feladat azonban egy hihetetlenül összetett és jelenleg részleteiben még csak itt-ott, tán még azt sem mondhatjuk, hogy hellyel–közzel ismert. Azonban az már bizonyítást nyert, és nem csak a kínai hagyományos gyógymód, például az akupunktúrás kezelések által, amelyek szintén az élő szervezet energiaszintjének helyreállítását célozzák meg, hogy a rezgéseknek az ún. „jó rezgéseknek” gyógyító
hatása van. Déri Barna igazán különleges módon és különleges eszközökkel dolgozik ezen. Németország legnagyobb wellness központjaiban dolgozva fejlesztette ki "hangtálas" relaxáló-harmonizáló programjait. Azonban még ezt is meghaladva kidolgozott egy zseniális, új magyar találmányt, az ún. zengőszéket, ami a zenei élményt egy új dimenzióba emeli. A hangszerben ülve a zene és a mélyreható rezgések részesévé válunk, azokkal teljesen egybe olvadva. A hangszer mesterien megmunkált kőris és fenyő teste rezonátorként működik, a testünket teljesen átjárják a játszott hangok keltette rezgések.  
A zengőszék 48 húrja összesen négy zenei hang kórusszerű ismétlődése a „mélységtől a magasságig”. Ez a különleges hangsor a pentaton hangrendszer ősi változata. Ezek a hangok egy nagyon mély, kellemes ellazult állapotot váltanak ki testünkben, lelkünkben, melyben megélhetjük igazi önmagunkat. Egy különleges utazást élünk át a lelkünkben.  A játék mindig intuitív, és „egyénre szabott”, inspirált, mindenki egy saját zenei művet, hangélményt kap.…..A hangsor a kellemes tudatállapoton kívül testünkben öngyógyító folyamatokat is aktiválhat, amit már tudományos vizsgálatok is alátámasztanak. …. A zengőszékben átélt élmény kb. 25 percet vesz igénybe. Ha ezt megtapasztalni, nem is lesz mód ezen az esten, de akik megismerkednek a világ, különböző tájairól származó különleges hangszerek különleges rezgéseivel, bizonyára egy felejthetetlen élménnyel fognak gazdagodni. Mindenkit szeretettel várunk a Miss Tee Teázóba.

Az előadás ideje: 2016. szeptember 13. kedd 19.00 óra
Az előadás helye: MissTee Teabolt, Szfvár, Ady E. u. 32. I. em.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése