2011. november 11., péntek

Ne feledd: az élet nem csupán lét, hanem teremtés!

Egy asszony elmegy a nőgyógyászhoz, és így szól: - Doktor úr, óriási bajban vagyok és nagyon nagy szükségem lenne a segítségére. A gyermekem még nincs egy éves, és megint "terhes"* lettem. Nem akarok ilyen közeli korú gyerekeket. - Rendben, mit szeretne tőlem? - Azt szeretném, hogy szakítsa meg a "terhességemet"*, nagyon számítok Önre. Az orvos gondolkodóba esik, majd így szól: - Azt hiszem, van egy jobb megoldás, ami az Ön számára is kevésbé veszélyes. A nő elmosolyodott, gondolván a doki megértette, mit szeretne. Az orvos folytatta: - Nézze, hogy ne kelljen egyszerre két kisbabára vigyáznia, öljük meg azt, amelyik az ölében van most. Így tudna egy kicsit pihenni, mielőtt a másik megszületik. Ha meg akarjuk ölni az egyiket, mindegy melyik az. Az Ön testére semmi veszélyt nem jelentene, ha az ölében lévő babát választaná. A hölgy elszörnyedt. - Na de, doktor úr! Milyen szörnyű! Megölni egy gyereket, az bűn! - Szerintem is, mondta az orvos – de nekem úgy tűnt, ez Önnek nem probléma, és azt gondoltam, akkor ez a legjobb megoldás. Az orvos elmosolyodott, érezte, érthető volt az álláspontja. Sikerült meggyőznie a mamát arról, hogy nincs különbség aközött, hogy egy már megszületett gyereket ölnek meg, vagy azt, aki még az anyaméhben van. A bűn ugyanaz!
Ha ezzel egyetértesz, kérlek, oszd meg. Közösen életeket menthetünk meg. A szeretet azt mondja: Feláldozom magam, hogy a másiknak jobb legyen. Az abortusz azt mondja: Feláldozom a másikat, hogy nekem jobb legyen.
Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat
7337/111110

* Megjegyzésünk: Nem csorbítandó az MVSZ sajtóközleményben tett felhívását (sőt!), azonban minthogy egyetértésben támogattuk is a Fehérvári Polgári Védegylet egy éve tett kezdeményezését, hogy szüntessék meg a város és a megye minden közintézményében a "terhes" anya vagy állapot kifejezés használatát hivatalos táblákon, feliratokon, tájékoztatókban, s cseréljék azokat a "várandós", "áldott" vagy "boldog" kifejezésekre, ezért a fenti szövegben ezt a terhelt évtizedekben, évszázadokban ránk erőszakolt és idegen gondolatiságot tükröző kifejezést idézőjelbe tettük annak ellenére, hogy mi is tudjuk és értjük, hogy e számunkra terhes kifejezés az orvoshoz forduló asszony megtévedt szemléletét fejezte ki éppen a példázat érthetősége kedvéért. S valóban: a rossz kifejezés használata nélkül már a fenti példázat sem volna érthető.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése