2011. november 5., szombat

A Velencei-tó KAMUJA

Velencei-tó Kapuja - L. Simon László feljelentést tett, a polgármester reagált

L. Simon László, megyei fideszes parlamenti képviselő szombaton sajtótájékoztatón jelentette be a Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt: feljelentést tett a Velencei-tó kapuja elnevezésű, a tó keleti partszakaszán található szabadstrandon indult nagyberuházás ügyében hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

2011. november. 05. szombat | Szerző: MTI, FM;

Hmmm!? Ismeretlen? Ez már nulla ismeretlenes egyenlet, amelynek megoldási képlete nem kérdés, amely a polgármester asszonyt és a beruházáshoz körömszakadtáig ragaszkodó önkormányzati testületet egyaránt, ám sajnos nem csupán őket, de Velencét is lenullázza.

Nem is oly' rég kaptunk egy levélkét egy szorgalmas köztisztviselőtől azon háborogva még jóval korábbi híreinket olvasva, hogy micsoda tájékozatlanság ez részünkről e beruházást Kamunak nevezni, meg Gagyinak.

Nos, úgy tűnik, már megint nem sikerül túlzásba esnünk, de belátjuk, a felét sem tudjuk annak, ami a háttérben zajlott, ahogy azt sem, hogy e beruházás még mennyi, de mennyi GAGYIt termel a velencei KAMU leple alatt. S valóban. Bizonyos szemszögből nem GAGYI ez, hanem egy hatalmas MUTYI, amiből előbb lesz egy még hatalmasabb "lekváros" BUKTA, mint Velencének KAPUja. A KAMU marad.


Lássunk csak néhány idézetet ugyancsak az FMH korábbi cikkéhez tett hozzászólásokból:
"A testület a felszámolás alatt álló K+K Bau-Profil Zrt.-vel 2010. július 16-án kötött, majd 2011. augusztus 22-én módosított vállalkozói szerződést felmondja, és egyben benyújtja kötbér- és kártérítési igényét."

Csak azt nem írják itt, amit a Látószög c. újságban L. Simon László leírt: "nem kötöttek ki bankgaranciát, így az önkormányzat most hiába nyújt be az eddig kifizetett pénzekre hitelezői igényt a K+K Bau Profil Zrt. felszámolójának, a pénzekből most, úgy tűnik, semmit sem tud visszaszedni. A bankgarancia kérésének elmulasztása azért is érthetetlen, mert ekkora pénzeknél ez általános gyakorlat, ráadásul köztudott volt, hogy a városvezetés által kiválasztott kivitelező ellen 2008 óta több felszámolási kezdeményezés indult."
Ennek fényében csak egy látszat intézkedést kezdett Oláhné és díszes társasága. Sajtóközlemény. Hahahaha

Ez itt elég vicces: "ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tesz az önkormányzati és állami pénzek eltulajdonításának tárgyában."
Nehogy a fagyi visszanyaljon! Mikor lesz feljelentés a polgármester ellen, akinek hónapok kellettek ahhoz, hogy felismerje a helyzetet, addig is költötték a város pénzét? A rossz döntésekről, természet rombolásról és az értelmetlen beruházásról ne is beszéljünk.

Hány ügyvédi irodát kell még megbízni az önkormányzat vezetőinek, hogy ok-okozati összefüggés van a döntéshozók és a kivitelező között? Nem máshol kell keresni a felelősöket. A félrevezetés, menekülés a felelősség alól és a sárdobálás gépezete beindult. Az Isteni színjáték elkezdődött. Első rész a POKOL. Nyilvánvalóan nem lesz egy toszkán nyaralás.

Buci üzeni: "Van még itt hely."
Kedves olvasók!
"Sittes" felvetései bizony jogosak.
A mi véleményünk változatlanul továbbra is:
1.) A Velencei-tó kapuja beruházás előítélet mentes megközelítéssel: GAGYI, megalapozott előítélettel: MUTYI!
2.) A beruházásért a felelősség elsősorban a - ráadásul bankgaranciát nélkülöző szerződést aláíró - polgármestert terheli, másodsorban az ellenjegyzőket, továbbá az önkormányzatot, de
3.) nem csupán a meggondolatlan, szakértelmet és hosszútávú gondolkodást és nemzeti érdekeket messze nélkülöző beruházásért, hanem a környezetkárosításért, az ellehetetlenülő üdülőkörzetért és Velence jövőjéért!!!
4.) További felelősség terheli az önkormányzati testületet azért is, mert a mai napig kitart amellett, hogy ennek a beruházásnak megkezdése és folytatása Velence érdeke és nem éppen ellentétesek ezzel Velence érdekei.
További múltbéli részletek - előjelek - a honlapunkon olvashatók "KAMU kapu - velencei GAGYI - hamuka KAPUT(t)?!" címmel.
Ferenc (az öreghegyi)

Korábbi híreink, írásaink erről:
http://fejerszovetseg.blogspot.com/2011/10/kamu-kapu-velencei-gagyi-hamuka-kaputt.html
http://fejerszovetseg.blogspot.com/2011/04/nem-ertheto-nem-gagyi-es-nem-kamu-hanem.html
http://fejerszovetseg.blogspot.com/2011/04/nem-gagyi-hanem-kapi-bocsanat-kapu.html
http://fejerszovetseg.blogspot.com/2011/02/bedolo-gagyiprojektek-sora-fejer.html
http://fejerszovetseg.blogspot.com/2010/12/kiderult-az-egyik-turpissag-nemcsak.html
http://fejerszovetseg.blogspot.com/2010/10/eppen-most-bontjak-velencei-to-keleti.html
http://fejerszovetseg.blogspot.com/2010/07/velencei-to-kapuja-nevu-tajrombolas.html
http://fejerszovetseg.blogspot.com/2010/06/ujra-veszelyben-velencei-to.html
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése