2011. november 1., kedd

Nem királyi séta, de elindulunk végre a jó irányban?

Egy lépés vagy tán több is várható a fehérvári Nemzeti Sírkert és Emlékhely  5 pontos programjának irányában?

Ezév januárjában tartott sajtótájékoztatóján ismertette a Fejér Szövetség a Nemzeti Sírkert és Emlékhellyel kapcsolatos állásfoglalását, amelyről készült rádió felvételt honlapunkon mindenki meghallgathatja. (a sajtótájékoztató felvétele letölthető vagy meghallgatható itt)

A Fejér Szövetség az általa és a múlt évi felhívást támogató szakemberek által többször hangsúlyozott és támogatott 5 pontos programban az első lépések közt ugyanazt hangsúlyozza, amit a Nemzeti Sírkert felett felügyeletet gyakorló Nemzeti Emlékely és Kegyeleti Bizottság is képvisel már évek óta (reméljük nem kell már azt írnunk: évtizedek óta).

A Fejér Szövetség a legmesszebb menőkig támogatja azt a társadalmi kezdeményezést, amit a III. Béla Lovagrend képvisel és amiért viszont valóban évtizedek óta harcol hol csendesen, hol hangosan, de mindenképpen töretlenül az igazságot képviselve és kutatva. S ugyanígy nagy örömmel olvassa, ha a Köztársasági Elnöki Hivatal az ott tett látogatásunkkor elhangzottak szerinti lehetőségek feltárását a királyi és királynéi csontmaradványok azonosításának ügyében töretlenül és elkötelezetten folytatja.

Erről szól a Fejér Megyei Hírlap 2011. október 31.-i száma is. Lássuk és olvassuk csak és emlékezzünk, hogy honnan is indult ez a folyamat! Voltak elkötelezett szervezetek, fehérvári magánszemélyek, akiknek munkája lehetővé tette, hogy elbontsák azt a "monstrumot", amely először - és reméljük, utoljára - öntötte betonba a maradványokat!

Királyaink földi maradványairól

Székesfehérvár - A III. Béla Lovagrend a közelmúltban levélben kért támogatást Schmitt Pál köztársasági elnöktől Fehérváron eltemetett királyaink maradványainak azonosítása érdekében.

2011. október. 31. hétfő | Szerző: Tihanyi Tamás
forrás: FMH



A levélre Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium minisztere válaszolt. Tartalmáról a lovagrend nevében Töpler László tájékoztatta lapunkat. A lényeg: az azonosítás céljából az Országos Onkológiai Intézet tudományos és műszeres bázisán létrejött egy magas színvonalú kutatócsoport, ezért remélhető, hogy belátható időn belül valamennyi érdekelt megelégedésére megalapozott ismeretekhez juthatunk a csontleletekkel kapcsolatban. Ez lenne minden további, erre vonatkozó döntés előfeltétele. 

Vonatkozó híreink, írásaink korábbról (csak ennyi ugyanarról):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése