2012. szeptember 26., szerda

144. Hétvezér Est a Hazáért ifj. Tompó Lászlóval újfent

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
ifj. Tompó László: "Isten, hazánkért térdelünk elődbe"

Ím már másodszor lesz ifj. Tompó László, irodalomtörténész a Fejér Szövetség Hétvezér Estjének előadója 2012. október 2-án 18 órától a Királykúton.

Az Attila Király Népfőiskola tanára, a Magyar Sziget immár hagyományos fellépője a kereszténységről, annak nemzetünk megmaradásában betöltött szerepéről beszél a 144. Hétvezér Estén. Előadónk sokak „szemét nyitogatja” magával ragadó előadásmódjával, nemcsak itthon, hanem Erdélyben és a Kárpátok alján is. Legutóbbi előadásán alapos felkészültségével és egyéni, előadásmódjával nyerte meg a Királykút hallgatóságát: http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2012/08/mediahaborurol-szolva-ifj-tompo-laszlo.html

Ezen az estén a kereszténység szerepét vizsgálja a nemzetünk  megmaradásában, olyan kérdéseket vet fel, amelyek mindnyájunkat foglalkoztatnak.

Kíváncsian várjuk ezt az előadását is, hiszen a keresztény egyházak és felekezetek sokasága mutatja, hogy mennyire nem egységes mindaz, amit a keresztény szó alatt érthetnek ma. Igaz választ pedig csak a múltunk ismeretében lelhetünk erre a kérdésre is, hogy mit jelent kereszténynek lenni magyarként, magyar honban! .

Kutatómunkája során a valódi múltunkat tárja fel. Tanulmányai, cikkei folyamatosan  jelennek meg a Pannon Front, a Szittyakürt és a Front hasábjain, továbbá a Gede Testvérek Bt. kiadványaiban,  és a www.hunhir.hu honlapján.

Ifj Tompó László felvetései, kérdései nem kerülik a kényes kérdéseket, válaszainak IGEN-jei és NEM-jei bizton ezen az estén is világosan, egyértelműen fognak hozzánk szólni és gondolkodásra késztetni bennünket.


Az előadás helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2012. október 2. (kedd) 18.00-21:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése