2012. szeptember 26., szerda

Bukott NFA pályázati rendszer után ...

Ex turpi causa non oritur actio  
Törvénytelenség jogot nem alapít!

Az NFA földbérleti pályázati rendszere még csupán szabálytalan és erkölcstelen, de társadalmi vita nélkül tárgyalni a földtörvényt, még az országgyűlésben is törvénytelen! 
Fejér Szövetség: "Törvénytelenségre készül a parlament, ha társadalmi vita nélkül tárgyalja a földügyet!"

A pályáztató rokona kapta a földeket
forrás: 2012-09-25.  Blikk

Budapest - Újabb visszás eset a földpályázatok körül! A pályázatkiíró szerv, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) elnökhelyettese, Nagy János unokaöccse, Nagy Péter két pályázaton is nyert Fejér megyében. A Blikk korábban már számos kifogásolható pályázatról számolt be, ami után többen lemondtak az elnyert földekről.
Ángyán József korábbi államtitkár jelentést írt a megvizsgált esetekről

Az unokaöcsöt pályázati győztesnek kikiáltó hirdetményeket ezúttal maga a nagybácsi írta alá az NFA nevében. Talán abban bíztak, hogy senkinek sem szúr majd szemet a rokoni szál a hétköznapi névvel. A Blikk helybeli forrásai szerint azonban Nagy Péter elővigyázatlan volt: hencegett befolyásos kapcsolatával, és azt is előre megmondta, hogy ő fog nyerni.

Az unokaöcs még a Margitszigetnél is nagyobb kiváló minőségű szántóföldekhez jutott hozzá, összesen 115 hektáros birtoka lett Kálozon és Sárszentágotán, pedig számos helyi családi gazdálkodó pályázott ezekre a területekre a Blikk informá­ciói szerint.

Megkérdeztük Nagy Jánostól, hogy nem érzi-e szerencsétlen dolognak, hogy az unokaöccse nyert az általuk kiírt földpályázatokon, illetve próbálta-e lebeszélni a pályázásról.

Az elnökhelyettes hivatala válaszolt a Blikknek, pontosabban visszakérdezett, hogy van-e abban valami szabály­talan.

- Ha formailag nem is szabálytalan, az NFA volt a kiíró ugyebár, de etikus-e? - adta vissza a labdát a Blikk a Nemzeti Földalapkezelőnek.
- Tehát az eljárás törvényes és szabályos volt! - állapította meg végül az NFA. A pályázati kiírás valóban nem tartalmaz semmiféle összeférhetetlenséget, ezek alapján nyugodtan pályázhatnak a Nemzeti Földalapkezelő vezetőinek hozzátartozói is.

De nem csak ezért vérzik több sebből az állami földek pályázati rendszere. Ángyán József volt vidékfejlesztési államtitkár, fideszes képviselő hét végén megjelent legfrissebb jelentésében arról számolt be, hogy néhány jól behatárolható befolyásos érdekcsoport nyerte el a legtöbb földet az eredetileg családi gazdálkodók számára kiírt haszonbérleti pályázatokon.

A helybéli gazdák csak "átlagjavító propagandaalanyok" lehettek Ángyán szerint, akiknek csak a legrosszabb minőségű földek jutottak.
Nagy Péter szerződését a földalapkezelő elnökhelyettese szignálta
- Teljességgel elfogadhatatlan az egész pályázati rendszer, amely ellenkezik a jó erkölccsel, a birtokpolitikai irányelvekkel és a kormány által meghirdetett vidékstratégiával - mondta Ács Sándorné agrármérnök, vidékfejlesztési szakember, aki már több mint hétezer aláírást gyűjtött össze a pályázati eredmények megsemmisítése érdekében.

Kozák Dániel

Nos, Hölgyek és Urak! Jöjjön, aminek jőni kell!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat


Vonatkozó bejegyzéseink:
Szégyellje magát a süket és néma közszolgálati sajtó!
Föld(f)osztás NFA módra - Hajdú-Biharban is azt folytatják, amit Fejérben kezdtek el!

A 120. Hétvezér Est felvételei - A föld a létért és nem a génmódosításért dübörög 
Uraim, vigyázzanak, mit képviselnek - nyílt levél a MAGOSZ alelnökeinek! 
Csípi a szemünket ez a föld feletti porhintés 
Fejér után Borsodban is párolog a föld - Cipolla földje?! 
Gazdakövetelések 10 pontban - NFA STOP!
Követelések a Fejér Szövetség által is támogatott gazdatüntetésen 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése