2012. szeptember 6., csütörtök

Fazekas Sándor miniszter egyelőre nem aggódik

 "Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó!"

"Fazekas Sándor miniszter úr egyelőre nem aggódik, hogy elvesztették a vidék és a gazdák bizalmát."

Éppen azon a napon (szeptember 4-én) jelent meg Sárvári Attila tollából az alábbi írás, mikor Kajászón tanácskoztak a földbérleti visszaélések megszüntetésének lehetőségéről a helybéli, s a távolabbról érkezett többségében megyei, vagy dunántúli gazdák. Az eseményről szóló híreket és a borsodi beszámolót olvasva nagyon úgy tűnik, hogy nincs más megoldás, minthogy Budai úr vakot jelent, mint aki bakot lőtt és veszi a kalapját, Fazekas úr pedig bevallja, hogy valójában diszlexiás, s a kormány végül felvállalja azt, amit követelnek a gazdák, visszaszívja, ami kicsúszott véletlenül az NFA-val eltátott száján és vállalja a parlamenti nyílt földvitát, majd a teljes irányváltást, azaz saját programja irányába állítja a vidékfejlesztés rúdját.

"Kajászó - Azonnal vonja vissza és semmisítse meg a Nemzet Földalap (NFA) az állami földbérleti pályázatok nyerteseinek bérleti szerződéseit és a helyi gazdák bevonásával alakítsanak és írjanak ki új pályázatot! – követeli az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület – Fejér Szövetség."

Nem? Nem így lesz? Úgy gondolod?
Rendben, ha igazad van, akkor tán mégsem maradt más, mint felkészülni a hosszú télre és megfenni azt a régi, jó kaszát, hátha szól valaki, majd tavasszal, hogy mozogni kéne, öregem, rendet vágni, mint régen, mikor még mindenki pontosan tudta és értette is a dolgát!

Lássuk és olvassuk együtt Sárvári Atilla írását!

A NER alulnézetből, avagy a „bunkósjog” hatása a szubszidiaritásra...
(mottó: a Borsodi Mezőség – a tű hegye)

„Minekünk gyakran vannak rettenetes indulataink. Gyakorta érezzük a tehetetlen, fortyogó dühöt. S olyankor ökölbe szorul a kezünk – és mondjuk is, hogy ütni tudnánk. Aztán valahogy mindig elmarad az ütés.” – írta Bayer Zsolt a Magyar Hírlap aug. 31.-i számában. Egyetértek... Csaknem egy éve már, hogy az állami földbérletek ügyében erőszakos, pökhendi, cinikus módon megsértett borsodi gazdacsaládok dühe magától nemigen csitul – kormányzati orvoslás kellene hozzá a saját, nemzetinek mondott oldalunkon!

„Ítéljék el Ángyán Józsefet” címmel különös nyilatkozatot tett közzé 2012. augusztus 20.-án az MTI Országos Sajtószolgálata. Bár ebben valójában védik Ángyán Józsefet, mégis hátborzongatóan félelemkeltő, hogy ez a mondat egyáltalán megfogalmazódhatott. A nyilatkozat igazságot és annak nyilvánosságot követel, ehhez szándékozom hozzájárulni – a teljesség igénye és lehetősége nélkül - néhány tényszerű információval.

(...)

Fazekas S.: – ... a 65 ezer eddig meghirdetett hektár nagyjából egy százaléka az ország termőterületének. Ennyit az országos problémáról.

Mezőnagymihály külterülete kb. 6000 hektár. Abból 2000 hektárt adtak most nem falubeli pályázóknak – ez nem egy, hanem 33 százalék... Persze ha úgy nézzük, 50 ember 100 karjának egy százaléka tényleg nem sokat számít – annak a cinikusnak, akinek megvan mind a kettő! Elsorvadásra van ítélve az a falu, amely határának jövedelme nem marad a helyi földművelő családoknál életfenntartó arányban „szétterítve”, hanem idegenek profitjaként elhagyja a területet…

Stumpf A.: – Ha így áll a dolog, nem is tart attól, hogy a pályázatügy miatt elveszítik a vidéket?
Fazekas S.: – Nem...

Ezt bizony rosszul gondolja Fazekas úr. A FIDESZ a borsodi „földmutyival” ugyan megnyert néhány nagygazdát és egy minden eddigi politikai kurzust önhasznára kiszolgáló szakértőt, de biztosan elveszítette vagy 200, a folyamatot árgus szemekkel figyelő gazdacsalád bizalmát, ezzel együtt a szavazatát - és nem utolsó sorban a Kormányzat hitelességét... Amit feltétlenül helyre kellene állítani – mert félő, hogy ennek híján 2014-ben mégsem marad el az a bizonyos „ütés”!
2012. szeptember 4. Sárvári Attila


Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése