2012. szeptember 26., szerda

Ángyán József III. jelentése az állami földbérleti pályázatokról

Ángyán József III. jelentése az állami földbérleti pályázatok helyzetéről, tapasztalatairól és a teendőkről.
"A szavatok legyen: igen, igen, nem, nem. Ami pedig ezen felül van, a gonosztól való" (Mt. 5.37.)

"Ám az igaz kitart az ő útján, és a tiszta kezű ember még erősebbé lesz." (Jób 17.8.)

Kedves Barátaim! 


Hosszas munkával és sokak önzetlen segítségével - melyért ezúton is hálás köszönetet mondok - elkészültem az állami földbérleti pályázatok három megyére kiterjedő feldolgozásával.

Mint emlékezetes, az első elemzéseket az április 10-ei időkeresztmetszetben Fejér megyéről és a Borsodi Mezőségről készítettem, teljes körűen feldolgozva az NFA honlapján addig közzétett valamennyi adatot.

Ezeket két tanulmány formájában május közepén majd június elején - a Kormány és a kormánypárti képviselők körében eredménytelenül és hiába körözvén – a „Kié legyen a föld?” honlapon tettem közzé. Ezen elemzéseket, „jelentéseket” igen élénk társadalmi, politikai és sajtóvita kísérte.

A kormányzat - az elemzések tényeinek ellenére, azok cáfolata nélkül - váltig azt állítja, hogy a helyben lakó, gazdálkodó családokat, a kis, közepes egyéni gazdaságokat részesíti előnyben, a kritikákkal kapcsolatban pedig visszautasító, magabiztos nyilatkozatokat tesz. 

Éppen ezért ezt az elemző munkát folytatva a július 15-ei időkeresztmetszetre teljes körűen feldolgoztam illetve aktualizáltam három – Fejér, Borsod és Baranya - megye adatait, amelyek a nyár közepéig országosan bérbe adott mintegy 18.300 ha összterületből több mint 55 %-ot, közel 10.300 ha-t tesznek ki.

Jelen összeállításban a három megyében július közepéig bérbe adott valamennyi állami terület aktualizált hivatalos adatainak feldolgozásának, megyénkénti valamint közös elemzésének eredményeit, az azokból levonható, általánosítható tanulságokat adom közre.

A továbbiakban e három megye adatainak folyamatos aktualizálása mellett sorra veszem a megyéket. Feltett szándékom, hogy az állami földek bérbeadási folyamatában kibontakozó képet teljes körűen a nyilvánosság elé tárom, az elemzéseim eredményeit negyedévente közzéteszem, és a meghirdetett birtokpolitikai elvekkel szembesítem.

A teljes kép megrajzolásához szükséges – eddig is tömegével kapott – helyi információkat hálásan megköszönöm. Ebben továbbra is kérem a helyi közösségek, családok, gazdák, mindazok segítségét, akik tudnak és akarnak is tenni egy érték alapú új világ létrejöttéért.

"A világ fölött őrködő Rendben", az igazság, a nyilvánosság valamint a tisztességes, jó szándékú emberek összefogásának erejében változatlanul bízva őszinte tisztelettel és baráti szeretettel: Ángyán József (drangyanj@gmail.com)

Jelentés letöltése, megtekintése 


Ángyán József: "A tanulmány fenti elérhetősége ("linkje") szabadon terjeszthető, hogy minél többekhez eljusson. Fejér megye ebből a szempontból is kiemelt jelentőségű." 

Továbbította: 
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Vonatkozó korábbi bejegyzéseink:
Bukott NFA pályázati rendszer után ...
Szégyellje magát a süket és néma közszolgálati sajtó!
Föld(f)osztás NFA módra - Hajdú-Biharban is azt folytatják, amit Fejérben kezdtek el!
A 120. Hétvezér Est felvételei - A föld a létért és nem a génmódosításért dübörög 
Uraim, vigyázzanak, mit képviselnek - nyílt levél a MAGOSZ alelnökeinek! 
Csípi a szemünket ez a föld feletti porhintés 
Fejér után Borsodban is párolog a föld - Cipolla földje?! 
Gazdakövetelések 10 pontban - NFA STOP!
Követelések a Fejér Szövetség által is támogatott gazdatüntetésen 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése