2012. szeptember 5., szerda

Szégyellje magát a süket és néma közszolgálati sajtó!

Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy bár több, mint egy hete küldtük ki a kajászói gazdatanácskozásról szóló első sajtóközleményünket, amit megismételtünk még kétszer, a Fejér Megyei Hírlapon kívül (s ők is csak a rendezvény napján, harmadik levelünkre válaszul) egyetlen országos napilap sem gondolta közérdekű, egyáltalán figyelemre méltónak, hogy hírt adjon a kajászói gazdatanácskozásról. Arról a tanácskozásról, amely azon a Kajászón zajlott, ahol - s ez sajnos egyáltalán nem kivételes - egyetlen gazda sem nyert az NFA földbérleti pályázatával annak ellenére, hogy a mai napig a Magyar Kormány fennen hirdeti, hogy helyi és családi gazdálkodókat juttatja földekhez.

"Tisztelt" sajtószerkesztőségek! Ha nem tudnák, már 2012 áprilisában meghirdette a földtörvény vitáját a kormány! A föld stratégiai ágazat. A kormány társadlmi vitát hirdetett akkor is, mikor a parlament elé terjesztette a a földtörvény tervezetét!

Mitől félnek? Mivel foglalkoznak? Mi fontosabb a magyar földnél Önöknek?
Hogy képzelik?

SZÉGYELLJE MAGÁT A KÖZSZOLGÁLATI SAJTÓ! 
TISZTELET A KIVÉTELNEK!

Hamarosan közzétesszük a mintegy száz fős gazdatanácskozás kiáltványát is, amely a helyszínen, a felszólalók kezdeményezésére született!


Addig is olvassuk az FMH-t, ha már a magyarok számára legkomolyabb kérdésről, a földkérdésről szóló tanácskozásról más hírforrást egyelőre nem lehet!

A zsebszerződések és a földtörvény miatt is elégedetlenek
Aggódnak a magyar földért

Kajászó - Gazdák nélkül nem lehet megoldani a földkérdést, s a készülő földtörvény komoly fenyegetést jelent - hangzott el kedden a helyi művelődési házban, ahol Ángyán József professzor, volt államtitkár is felszólalt.

2012. szeptember. 04. kedd | Szerző: Klecska Ernő
forrás: http://www.fmh.hu/hirek/20120904_foldkerdes_foldtorveny


A kajászói és váli gazdák földügyi tanácskozásán, amelyet az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Fejér Szövetség rendezett, hatalmas volt az érdeklődés. Nem véletlenül, hiszen az est "sztárvendége" - ezt a dörgő taps is jelezte - Ángyán József egyetemi tanár, országgyűlési képviselő, a vidékfejlesztési tárca földügyek miatt lemondott egykori államtitkára volt.
A kajászói művelődési házat teljesen megtöltötték az érdeklődők. (Fotó: Lovász Lilla)
A Fejér Szövetség komoly aggodalommal szemléli a készülő földtörvényt - mondta Boór Ferenc, a szervezet képviselője, s felkérte a megjelenteket, hogy csatlakozzanak a Nemzet- és Földvédő Közindítványhoz - most, mert holnap már késő lehet!

- Miközben az eddigi gyakorlat szerint tovább folytatódik az NFA földbérleti pályázatok elbírálása, a nyár folyamán új agrártörvény született, s a kormány az országgyűlés elé terjesztette a földtörvény tervezetet is, úgy, hogy semmiféle társadalmi vitát nem nyitott - fogalmazott Tamási Béláné, a szervező egyesület vezetője, a MAGOSZ volt megyei vezetője.
Ángyán József - bár korábban meggyanúsították, hogy helyi rokonai érdekében szólal fel - most először járt a faluban. Nem jó irányba megy ez a szekér - fogalmazott (Fotó: Lovász Lilla)
Ángyán József, aki  a államtitkári posztjáról éppen az állami földek zavaros bérbeadása miatt, pontosabban azért mondott le, mert  a kormányzati ígéretekkel ellentétben nem a helyi gazdák kapták meg ezeket a területeket, kijelentette: csak a nyilvánosság segíthet, s nem lehet az, hogy pár oligarcha határozza meg, mi legyen vidéken!

S ugyanez nyomtatásban:

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése