2013. január 17., csütörtök

A pénz, ha eszköz címmel tart előadást Varga István közgazdász a 157. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Varga István: A pénz, ha eszköz


Varga István, mérnök-közgazdász, a Magyar Nemzeti Bank felügyelő bizottságának a tagja, a Magyar Adófizetők Országos Szövetségének (MAOSZ) alelnöke lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték sorozatának 157. előadója.

Az előadó eredetileg vegyészmérnökként végzett, aki hamarosan sikeres vállalkozóként vált ismertté. Az általa létrehozott holding társaság a Wikipedia forrásai szerint, 1990-ben Magyarország legnyereségesebb társasága, Varga István pedig az ország legnagyobb adózója volt.
Napjainkban a nemzetközi- és hazai pénzrendszer egyik legnagyobb ismerője, szaktekintélye, számos publikációja jelent meg és gyakran szerepel a pénz-és adóügyi szakértői minőségben, a médiában is.



Hihetetlenül széles látókörrel rendelkezik nemcsak a bankok és pénzügyek világában, hanem a társadalom más területein is. A gazdasági, pénzügyi helyzetünket vizsgálva, kritizálja, többek közt, az MNB, valamint a kereskedelmi bankok szerepét, amelyek életünket jelentős mértékben befolyásolják.



Az előadás során olyan kérdésekre kaphatunk választ, amelyek mindnyájunkat érintenek: pl. az államadósság kérdése, hogyan volt lehetséges a javak eltüntetése az offshore cégeken keresztül, de megtudhatjuk pontosan mit jelent valójában a mai hitelpénz, miért keres kevesebbet egy ugyanazon munkát végző magyar pl. egy osztrákkal szemben, hova tűnik el az országban lévő pénz, és van-e kiút ebből a reménytelennek tűnő helyzetből.

Az előadás helye: Királykút, Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.
Az előadás ideje: 2013. január 22. (kedd) 19.00-21:00 óra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése